Boek
Nederlands

Tobor

+1
Tobor
×
Tobor Tobor
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Ben speelt graag met zijn knuffels. Die doen altijd precies wat hij wil. Voor zijn verjaardag krijgt Ben een pratende robot. Vanaf die dag bepaalt Tobor wat er gedaan wordt. En daar krijgt Ben al gauw genoeg van. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Robots, Samen spelen
Titel
Tobor
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[36] p. : ill.
ISBN
9789044828238 (hardback)

Besprekingen

Ben speelt altijd met zijn knuffelvriendjes, totdat hij voor zijn vijfde verjaardag een pratende robot krijgt, Tobor. Vanaf die dag bepaalt Tobor wat er gedaan wordt. En hoewel Ben de spelletjes aanvankelijk best leuk vindt, krijgt hij al gauw genoeg van Tobors opdringerige gedrag. Ben zet de robot uit en speelt weer gezellig met zijn knuffels. Toch mist hij Tobor een beetje. Hij besluit de robot te leren hoe je samen kunt spelen. En daar hoort ook verliezen of mislukken bij. Op subtiele wijze brengt de gelauwerde prentenboekenmaker (bekend van onder meer de prentenboeken over Rikki en Klein wit visje) de boodschap dat in vriendschap het een kwestie is van geven en nemen en dat fantasie boven techniek staat. De kleurige illustraties zijn uitgevoerd in gemengde techniek; ze volgen en ondersteunen het verhaal en laten goed de emoties zien. Aantrekkelijke en uitnodigende uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max