Boek
Nederlands

Tito tovenaar

+1
Tito tovenaar
×
Tito tovenaar Tito tovenaar
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Clown Tito wil graag toveren en krijgt daarbij hulp van een goochelaar. Prentenboek met grote illustraties in felle kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Toveren
Extra onderwerp
zelfvertrouwen, Clowns, prentenboeken
Titel
Tito tovenaar
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789044825268 (hardback)

Besprekingen

Tito, een clown uit het circus, heeft grote bewondering voor goochelaar Hecko. Hij wil ook graag zo leren toveren. Gelukkig wil Hecko het hem leren. En ook al denkt Tito dat hij het niet kan, door Hecko's hulp en vertrouwen lukt het Tito om een muisje uit Hecko's toverhoed te toveren. De onderliggende boodschap is: als je maar gelooft in je eigen kunnen, lukt het je ook. Stevig uitgevoerd, kleurig prentenboek met paginagrote illustraties. De gezichtsuitdrukkingen zijn raak getroffen. De tekeningen staan op een egaal gekleurde achtergrond en zijn uitgevoerd in diverse technieken (geschilderd, uitgeknipt, gestempeld) en in warme, heldere kleuren. De tekst is gedrukt in grote, vetgedrukte zwarte letters. De namen zijn anders vormgegeven. Voor oplettende kinderen is het leuk om te ontdekken dat Tito zelfs met een verkeerde spreuk kan toveren. Herdruk in iets kleiner formaat. Voorlezen en bekijken vanaf ca. 4 jaar.

Tito tovenaar

Tito kijkt erg op naar Hecko, een tovenaar die elke avond optreedt in Circus Rondo. Hij wil zelf ook graag kunnen toveren, maar hoezeer hij ook probeert, het lukt hem niet. Tot hij vraagt aan Hecko of hij hem wil leren toveren. Hecko vertelt hem dat je er gewoon zelf in moet geloven en dat het dan vanzelf lukt! Wanneer Tito Hecko mag assisteren bij zijn optreden blijkt dat Hecko gelijk heeft: als je er zelf in gelooft, kan je het! 'Tito tovenaar' lijkt me een wat mager verhaal voor een prentenboek. Als je gelooft dat je kan toveren, dan kan je het, is de boodschap. Een boodschap die naar mijn bescheiden mening toch ettelijke teleurgestelde gezichtjes gaat opleveren wanneer het bij hen niet lukt… In de lay-out van de tekst is steeds een speciaal lettertype voorzien voor de namen van Tito en Hecko en voor de toverspreuk. Bij de toverspreuk stoort dit niet, maar bij de namen komt dit een beetje vreemd over. Wat de illustraties betreft: deze zijn scherp en erg vlak. Ze werden ingekleurd i…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max