Boek
Nederlands

Tito leeuwentemmer (voor één nacht)

+1
Tito leeuwentemmer (voor één nacht)
×
Tito leeuwentemmer (voor één nacht) Tito leeuwentemmer (voor één nacht)

Tito leeuwentemmer (voor één nacht)

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tito de clown droomt ervan om leeuwentemmer te zijn, maar dat verandert als de leeuw achter hem aan komt. Prentenboek met felgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Circussen, Clowns, Dromen
Titel
Tito leeuwentemmer (voor één nacht)
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-448-0592-4 9789044805925

Besprekingen

3+ ? Iedereen wil soms wel eens iemand anders zijn dan altijd zichzelf. Tito, de clown van circus Rondo wil dat zo graag dat hij er soms van droomt. Hij droomt dat hij leeuwentemmer is en hij stapt in zijn droom onvervaard de kooi van Leo de circusleeuw binnen. Alles loopt goed, Leo doet braaf elk kunstje dat Tito vraagt. Maar plots loopt het mis. Leo springt op Tito af en die zet het op een lopen. Hij klimt in een boom, springt in een vliegtuig dat net passeert, springt er met zijn parachute weer uit... Wat hij ook doet, super-Leo zit hem op de hielen. Tot hij hem inhaalt en hij Tito met echte, natte leeuwenlikjes doet ontwaken.

Een vriendelijk verhaal over het koesteren van grote dromen en de tevredenheid om weer uit te komen bij het vertrouwde en bij jezelf. Terwijl de tekst een wilde, angstige achtervolging beschrijft, wordt dat in de illustraties meteen gerelativeerd door een vrolijke, speelse leeuw in beeld te brengen, die zichtbaar geen kwaad in de zin heeft. Mooi is ho…Lees verder
Een prentenboek in de serie over Tito, de clown van circus Rondo. In dit verhaal droomt Tito dat hij met veel succes leeuwentemmer is, totdat Leo de leeuw hem gaat achtervolgen. Tito vlucht in een boom, met een vliegtuig en een parachute, maar de leeuw blijft hem achtervolgen. Wanneer hij weer op de grond landt, geeft de leeuw hem slechts likjes op zijn neus. Tegelijkertijd ligt Tito naast zijn bed en likt Leo de poes zijn neus. Aan de hand van de kleurige illustraties, die steeds twee pagina's beslaan, kan het verhaal (na)verteld worden. De tekeningen maken onder andere door het kleurgebruik en de steeds wisselende achtergrondkleur een vrolijke indruk. De teksten zijn in een vlotte stijl zonder moeilijke woorden geschreven. Ze zijn gezet in een vette letter, waarbij de naam Tito een eigen beeld heeft door de scheef geplaatste letters en het sterretje op de i. Een leuk en humoristisch prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Tito leeuwentemmer voor een nacht

Tito is een clown die hoopt ooit een andere functie in het circus te krijgen. In dit verhaal droomt hij dat hij leeuwentemmer wordt. Hij interpreteert de avances van de leeuw verkeerd en dat geeft aanleiding tot een wilde achtervolging. Door van bij het begin (titel en eerste regels) al te verklappen dat het om een droom gaat wordt het spanningsveld van het verhaal gebroken. Wat rest is een rechttoe rechtaan verhaal. En de tekenstijl zal ook wel voor- en tegenstanders hebben.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max