Boek
Nederlands

Max en de ballon

+1
Max en de ballon
×
Max en de ballon Max en de ballon
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Max kiest een ballon en merkt dat deze een spelletje met hem wil spelen. Prentenboek met vrolijkgekleurde schilderingen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Ballonnen, Spelen
Titel
Max en de ballon
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[20] p. : ill.
ISBN
9789044807394 (hardback)

Besprekingen

Max is dolblij met zijn mooie ballon. Dan voelt hij de ballon aan zijn arm trekken net alsof deze wil spelen. Wat een leuke ballon! Inlevend prentenboek waarin de schrijver/illustrator de hoofdfiguur, het dasje Max, lichtvoetig laat filosoferen over een ballon. Prachtig hoe de verwondering over en de interactie met de ballon op voor peuters begrijpelijke wijze wordt weergegeven. De 4 of 5 regeltjes met losse letters quasi geschreven tekst staat links of rechts als onderdeel van de illustratie over een dubbele pagina. Duidelijke herkenbare, zwartomlijnde schilderingen in vrolijke kleuren tegen een witte achtergrond. Gebonden, vierkante uitgave met Max en zijn ballon op de kaft en gedrukt op zwaar, glanzend papier. Eerder verschenen meer boekjes over Max. Een sterke uitgave waarin niets te veel staat. Vanaf ca. 2 jaar. Ook geschikt ter stimulering van de taalontwikkeling.

Max en de ballon

Max wil een ballon en hij kiest een roze. De verkoper bindt hem met een touwtje aan zijn arm, want anders vliegt hij weg. Max vindt hem schitterend en is dolblij. De ballon trekt aan zijn arm en Max denkt dat de ballon met hem wil spelen. Hij rent en springt en het is een heel plezant spelletje, maar misschien wil de ballon wel gewoon vliegen. Max laat hem los en de ballon verdwijnt vrolijk de wolken in. Een prentenboek met Max in de hoofdrol. De eenvoudige, gekleurde illustraties vullen telkens een dubbele bladzijde. De figuren zijn dik zwart omlijnd en de vlakken met felle kleuren ingekleurd. De personages zijn nogal houterig voorgesteld. Enkele korte zinnetjes beschrijven het gebeuren. Het is een vrolijk en herhenbaar verhaal, maar enige vorm van originaliteit ontbreekt in zowel tekst als illustraties.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max