Boek
Nederlands

Hondje

+1
Hondje
×
Hondje Hondje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hondje is zijn baasje kwijt. Hij ziet heel veel mensen. Maar niemand heeft zulke lange schoenen als zijn baasje. Of een grappige plastic bloem die kan huilen of zijn grote rode neus. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Verdwalen
Titel
Hondje
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789044823622 (hardback)

Besprekingen

Hondje is zijn baasje kwijt. Hij loopt tussen de benen van veel mensen door om zijn baasje weer terug te vinden. Hij weet dat hij moet zoeken naar iemand met zwarte schoenen, lange tenen, rode sokken met witte stippen, een gele broek met ruitjes en iemand met de mooiste rode neus die er maar is. Gaat Hondje zijn allerliefste baas vinden? Dit leuke oblong prentenboek bevat een eenvoudig maar grappig verhaal en vooral heel leuke illustraties, gemaakt in kleurrijke gemengde techniek met o.a. collage. Op de eerste pagina’s zien we alleen maar benen van mensen in allerlei maten en kleuren. Naarmate het hondje zich meer herinnert, zien we ook een groter deel van al die personen op de afbeeldingen. Dit verhaal gaat niet alleen over vriendschap en liefde tussen mens en dier, maar ook over anders zijn dan de grote massa. Heerlijk boek dat aan te bevelen is voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Hondje

Een klein schattig hondje met een feesthoedje op voelt zich verloren en is verdrietig, want het is zijn baasje kwijt. Overal zoekt het hondje naar zijn baasje. Die draagt grote, zwarte schoenen met veters, rode sokken met witte stippen, een knalgele geruite broek met bijpassend jasje. In dat jasje zit in het knoopsgat een plastic bloem die kan huilen. En wat ook bijzonder is: baasje heeft een knalrode neus, heel speciaal maar wel de mooiste neus van de wereld! En hij heeft ook altijd een parapluutje bij zich. Speurneusjes vanaf drie jaar zullen er veel plezier aan beleven om mee op zoek te gaan naar baasje. Je ziet het hondje altijd tussen een massa mensen, speurend naar de juiste kleding en de juiste accesoires. Guido van Genechten bedacht dit verhaal en zijn knappe illustraties zorgen ervoor dat het een aantrekkelijke en leuke opdracht wordt!


Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max