Boek
Nederlands

Witte gaten : roman

Guido Bottinga (auteur)
+1
Witte gaten : roman
×
Witte gaten : roman Witte gaten : roman

Witte gaten : roman

Genre:
Een jongen die zich op school verveelt en geen vrienden heeft, sluit een levenslange vriendschap met een oudere man die zijn liefde voor de wetenschap op hem over weet te brengen.
Titel
Witte gaten : roman
Auteur
Guido Bottinga
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
316 p.
ISBN
9789047707240 (hardback)

Besprekingen

Liefdevolle debuutroman van een auteur die eerder, met succes, een paar kinderboeken heeft geschreven. Niels is een hoogbegaafde maar eenzame jongen, die geen vriendjes heeft. Wanneer hij door omstandigheden terecht komt bij meneer Bergmans is dat voor Niels een vorm van thuiskomen. Bergmans brengt hem zijn liefde voor astronomie, dammen, muziek en wiskunde bij. Maar bovenal leert Niels de kracht en warmte van vriendschap kennen. Meeslepend geschreven roman over vriendschap en wetenschap, wat op zich al bijzonder is. Nog leuker is het dat Bottinga alles zo terloops schrijft. Het is vanzelfsprekend dat Niels anders is dan andere kinderen. Ook al is dit duidelijk geschreven voor volwassenen, Bottinga blijft vooral feeling houden met de kinderziel. Hij brengt een fascinerende wereld tot leven; zelfs de meest doorgewinterde alfa moet toch smelten voor dit prachtige eerbetoon aan de bètawetenschappen. Op een gegeven moment vliegt het verhaal misschien uit de bocht, maar de personages staan…Lees verder

Over Guido Bottinga

Guido Bottinga (Den Haag, 1963) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken, Young Adult-boeken en romans voor volwassenen.

In 2006 debuteerde hij met het boek Een zusje uit een vliegtuig. Voor dit boek werd hij genomineerd voor de Hotze de Roosprijs, een publieksprijs voor debuterende schrijvers. Het boek behaalde in zijn leeftijdscategorie de 2e plaats bij de Vlaamse kinderjury. Winterkampioen is zijn tweede boek. In het voorjaar van 2014 verscheen De Verwanten, een Young Adult-roman. In november 2015 verscheen zijn eerste roman voor volwassenen, Witte gaten. De boeken zijn uitgegeven door Lemniscaat.

Guido Bottinga studeerde gezondheidswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Limburg te Maastricht. In het dagelijks leven is hij bestuursambtenaar bij de gemeente Den Haag. Guido Bottinga woont in Den Haag, is getrouwd en heeft twee kinderen.

Lees verder op Wikipedia