Boek
Nederlands

Zie ginds komt de stoomboot

Greet Bosschaert (auteur)
+1
Zie ginds komt de stoomboot
×
Zie ginds komt de stoomboot Zie ginds komt de stoomboot

Zie ginds komt de stoomboot

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Sinterklaas komt voor grote problemen te staan als de pakjes en het snoepgoed overboord slaan tijdens een hevige storm. Hij krijgt hulp vanuit alle hoeken van de wereld. Prentenboek met illustraties in een gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Helpen, Wereldreizen
Titel
Zie ginds komt de stoomboot
Auteur
Greet Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789058384416

Besprekingen

In oblong formaat uitgegeven sinterklaasverhaal waarin Sinterklaas voor grote problemen komt te staan wanneer de pakjes en het snoepgoed overboord slaan vanwege een hevige storm. Sinterklaas stelt voor om de wereld rond te varen, hopend op hulp van de landen/continenten. Achter de clichématige titel gaat een multicultureel sinterklaasverhaal schuil dat vooral grafisch overtuigt. De illustraties in o.a. gemengde techniek, collage en acryl bevatten veel details en zijn aansprekend, voorzien van af en toe een vleugje humor. Tekstueel enkele zinnen per spread. Dat de lengte van de reis onlogisch is gezien het tijdsbestek en niet direct uit het continent stammende producten (fietsen uit Oceanië) genoemd worden, zal voor jonge kinderen niet storend zijn. De reis van de Sint en zijn knechten en de reis van de overboord geslagen pakjes kunnen via de aardbol voor- en achterin gevolgd worden. Zeker voor schoolgebruik een nuttige bijkomstigheid, al had de aardbol wat groter afgebeeld kunnen wor…Lees verder

Zie ginds komt de stoomboot

Net zoals in het verhaal van Annie M.G. Schmidt krijgt deze Sinterklaas te maken met een zware storm waardoor alle pakjes overboord vliegen. Maar Sinterklaas blijft lachen en stelt een ietwat omslachtige manier voor om opnieuw aan pakjes te geraken: We varen de wereld rond en ik ben er zeker van dat we hulp krijgen. Eerst gaat hij naar Amerika. Verwacht hij daar het meest te krijgen? Hij verzamelt er typisch Amerikaanse producten als cowboyhoeden, indianenpakken, baseballen en nog veel meer. Vervolgens zetten ze koers naar Afrika en daar krijgen ze: bananen, noten (typisch Afrikaans?), sinaasappels en nog veel meer. Dan gaat het naar Oceanië waar ze fietsen, surfplanken, vliegers en nog veel meer ophalen. Terwijl de boot van Sinterklaas doorstoomt naar Azië, drijven er ergens op zee heel veel pakjes. Via Rusland maakt hij blijkbaar gebruik van de noordelijke doorvaart langs de noordpool en komt hij ergens bij chocolademakers terecht. En toch is Sinterklaas net op tijd om op zijn verja…Lees verder

Over Greet Bosschaert

Greet Bosschaert (Brugge, 28 mei 1964) is een Belgische illustrator.

Biografie

Ze is de dochter van kunstenaar Renaat Bosschaert en Gabriëlla Bovée.

Ze studeerde sierkunsten en regentaat plastische kunsten. Later volgde ze een opleiding als illustrator waarbij ze onder meer les kreeg van Hugo van Look en Klaas Verplancke. In 1997 kwam ze bijuitgeverij Clavis terecht via de illustratorenwedstrijd van de stad Hasselt. Sindsdien illustreerde ze meer dan 35 kinderboeken en werkt ze deeltijds in de kalligrafiewinkel Symposion, te Brugge.

Publicaties

Haar eerste prentenboek "Durf Ik?" verscheen in 2000 en kreeg vertalingen in het Engels, Frans en Koreaans. Haar tweede prentenboek "Waterkind" verscheen in 2001.

Verder illustreerde ze kinderboeken van Stefan Boonen en Elias Bettie: