Een kunstexpert en veilingmeester raakt in de ban van een teruggetrokken levende jonge vrouw die hem vraagt haar omvangrijke kunstverzameling te taxeren.
Extra onderwerp
Bekroonde films, Italië, misdaad, drama
Titel
The best offer / written and dir. by Giuseppe Tornatore
Regisseur
Giuseppe Tornatore
Componist
Ennio Morricone 1928-2020
Acteur
Geoffrey Rush Jim Sturgess Sylvia Hoeks Donald Sutherland
Uniforme titel
La migliore offerta
Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
95 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777950234
mooov

Besprekingen

Een thriller uit 2012 van de Italiaanse regisseur Giuseppe Tornatore (Baaria; Cinema Paradiso) met een grote cast: de Nederlandse Sylvia Hoeks (Tirza; Het meisje en de dood) heeft de vrouwelijke hoofdrol, naast Geoffrey Rush, Jim Sturgess en Donald Sutherland. Kunstexpert en veilingmeester Virgil Oldman krijgt een telefoontje van een jonge vrouw die hem vraagt haar omvangrijke kunstverzameling te taxeren. Zij woont in een groot landhuis, geërfd van haar ouders, en laat zich aan niemand zien. De oude en sociaal onhandige Oldman raakt geheel in haar ban. Jan Temmerman (De Morgen, i) geeft 2 (van 5) sterren: '(...) Italiaanse accenten zijn er genoeg, via de zeer verzorgde fotografie van Fabio Zamarion, het productiedesign van Maurizio Sabatini én de muziek van Ennio Morricone. The Best Offer schuift heen en weer tussen een karakterstudie, een barokke mysterythriller (die Dan Brown-fans zeker kan charmeren), een onthullende blik achter de schermen van de kunstcommercie en een parabel over…Lees verder

Over Giuseppe Tornatore

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Giuseppe Tornatore

Giuseppe Tornatore (Bagheria, 27 mei 1956) is een Italiaans filmregisseur.

Giuseppe Tornatore groeide op in de Siciliaanse plaats Bagheria. Al op 10-jarige leeftijd leidde hij in de toneelgroep van zijn school de opvoering van stukken van Luigi Pirandello. In zijn tienertijd werkte hij als fotograaf. Na zijn studie draaide hij zijn eerste documentaires, die vaak over het dagelijkse leven op Sicilië handelen. Met de documentaire Minoranze etniche in Sicilia won hij zijn eerste prijs op het filmfestival van Salerno. In de jaren '80 trok hij naar Rome. Daar oogstte hij meteen succes met zijn eerste speelfilm Il camorrista (1986). Zijn bekendste film is Nuovo cinema Paradiso (1988), waar hij onder meer de Oscar voor Beste buitenlandse film mee won.

Filmografie (selectie)