Boek
Nederlands

Gekruid : gezond en lekker leven met kruiden uit eigen tuin

Gerty Christoffels (auteur), Ivo Pauwels (auteur)
+1
Gekruid : gezond en lekker leven met kruiden uit eigen tuin
×
Gekruid : gezond en lekker leven met kruiden uit eigen tuin Gekruid : gezond en lekker leven met kruiden uit eigen tuin

Gekruid : gezond en lekker leven met kruiden uit eigen tuin

In de reeks:
Onderwerp
Kruiden
Extra onderwerp
Kruidentuinen, specerijen, kruiden
Titel
Gekruid : gezond en lekker leven met kruiden uit eigen tuin
Auteur
Gerty Christoffels Ivo Pauwels 1950-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Het Bronzen Huis, 2005
160 p. : ill.
ISBN
90-75-75685-2

Besprekingen

Kruiden en specerijen kunnen niet alleen worden gebruikt bij de bereiding van ons voedsel, ook op ander gebied valt er veel mee te doen. Kwaaltjes bestrijden, stof verven, een geurpotpourri samenstellen, de mogelijkheden zijn eindeloos. De schrijfster laat ons op een prettige manier kennismaken met de verschillende soorten, bekende zowel als onbekende en hun toepassing. Ze vertelt iets over bijzondere eigenschappen, de herkomst, waar een kruid in de tuin het beste kan staan, hoe het behandeld moet worden en wat de eventuele verschillen zijn tussen varianten van een zelfde plant. In de hoofdstukken Kruidengeneeskunde en Geneeskruiden komt de werking van een aantal van deze planten aan de orde. Een apart hoofdstuk is gewijd aan heksenkruiden. Zelfs het ultieme recept voor een zalf waar je volgens de overlevering mee kunt vliegen, ontbreekt niet. Het geheel is gelardeerd met anekdotes en jeugdherinneringen van de schrijfster. De vele foto's geven de sfeer goed weer. Op een enkele uitzond…Lees verder

Over Gerty Christoffels

Gerty Maria Christoffels (Hasselt, 10 september 1958 - Antwerpen, 12 oktober 2020) was een Belgisch presentatrice.

Vroegere carrière

Christoffels was regentes en gaf les op verschillende scholen, in de vakken Nederlands, Engels en godsdienst.

Programma's

In 1984 werd Christoffels aangenomen bij de toenmalige BRT. Ze mocht er het programma Boeketje Vlaanderen presenteren. Hierin ging ze op zoek naar interessante plaatsjes in Vlaanderen. Daarna presenteerde ze van 1989 tot 1991 het reportageprogramma Het ei van Christoffels.

Voor de BRT presenteerde Gerty ook nog het computerprogramma Personal Upgrade. Dit programma leerde mensen hoe ze moesten omgaan met het toen nieuwe fenomeen computers. Voor Personal Upgrade mocht ze ooit Bill Gates interviewen.

Haar grote doorbra…Lees verder op Wikipedia