Dvd
Nederlands

Maya show

Gert Verhulst (scenarist), Hans Bourlon (scenarist), Free Souffriau (acteur)
Maya en Willy gaan op zoek naar pollenbollen voor een verjaardagstaart.Vanaf ca. 3 jaar.
Extra onderwerp
animatiefilms, musicals
Titel
Maya show
Scenarist
Gert Verhulst 1968- Hans Bourlon
Acteur
Free Souffriau 1980-
Muziek
Johan Vanden Eede
Naar het werk van
Waldemar Bonsels
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Maya en de pollenbollen
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, [2017]
1 dvd-video + cd
Speelduur
ca. 65 min.
Aantekening
Een registratie van de voorstellingen op 30 oktober 2016 in het Scheldetheater te Terneuzen Nederlands gesproken
EAN
5051083115254

Besprekingen

Registratie van de eerste theatershow van Maya de Bij, bekend van de Japanse animatieserie uit de jaren 70 en de 3D-versie van Studio 100 (2012- ). Maya heeft een verrassingsfeest georganiseerd voor haar beste vriend Willy, want hij is jarig. Zelf is hij dat helemaal vergeten. Maya stuurt Willy erop uit om pollenbollen te zoeken om de verjaardagstaart te versieren. Als Willy terugkomt, is hij er onderweg een paar verloren. Maya en Willy gaan op pad om de pollenbollen terug te vinden. Ze komen sprinkhaan Flip, vlinder Beatrice de Vlinder en mestkever Ben tegen, maar ook de enge spin Tekla. Alle rollen worden gespeeld door volwassen acteurs in mooie kostuums: Free Souffriau (Mega Mindy) heeft de rol van Maya, Dorian Liveyns is Willy, de andere vier personages worden gespeeld door twee acteurs. De decors zijn eenvoudig en kleurrijk, er is veel interactie met het publiek en er zijn veel liedjes. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Gert Verhulst

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Beau Poncelet

Gert Tony Hubert Verhulst (Berchem, 24 januari 1968) is een Belgische mediaondernemer, televisieproducent, presentator, acteur en zanger. Verhulst is met name bekend vanwege zijn rol als Gert in het televisieprogramma Samson en Gert. Daarnaast is hij een van de oprichters van het amusementsbedrijf Studio 100.

Biografie

Vroege carrière

In 1987 ging Verhulst als presentator voor de Belgische openbare omroep BRT werken. Met Kerstmis 1989 werd hij voor het eerst vergezeld door Samson, een fictieve hond waarvan de stem werd ingesproken door achtereenvolgens Danny Verbiest (1989-2005), Peter Thyssen (2005-2013) en Dirk Bosschaert (2013- heden). Oorspronkelijk was Samson alleen bedoeld om met de kerstdagen de kinderen op te vrolijken. De hond werd echter zo populair dat hij is gebleven. In 1990 ging de televisieserie Samson en Gert van start…Lees verder op Wikipedia

Suggesties