Boek
Nederlands

Schattenjacht in de zwarte heuvels

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (vertaler), Wasabi! (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Geronimo (ik-figuur) gaat op reis naar Amerika. Bijna zijn hele familie gaat mee. Klem wil op zoek naar een eeuwenoude schat, zodat Geronimo's rustige vakantie in een spannend avontuur verandert. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schatten zoeken
Titel
Schattenjacht in de zwarte heuvels
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Wasabi!
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il tesoro delle colline nere
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2012
117 p. : ill.
ISBN
9789054618751 (hardback)

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Omdat hij hard aan vakantie toe is, heeft Geronimo een reis geboekt naar de Zwarte Heuvels in Amerika. In het vliegtuig blijkt dat bijna de hele familie Stilton meegaat. Klem wil op zoek gaan naar een eeuwenoude schat die in de Zwarte Heuvels verborgen ligt. Een spannend avontuur volgt. Deel 51 van de serie over muizen, waarin humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letters met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het boek extra aantr…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties