Boek
Nederlands

Het gevaarlijke snotmonster!

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Daniele Verzini (illustrator)
De rioolkoning probeert een superspeurderspak te kopie͏̈ren. Als dit mislukt, moeten de superspeurders het opnemen tegen een gevaarlijk groen blubbermonster. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het gevaarlijke snotmonster!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto Daniele Verzini
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Allarme, puzzoni in azione!
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011
187 p. : ill.
ISBN
9789054617846 (paperback)

Besprekingen

De rioolkoning, Blacky Bon Bon, wil zijn vrouw als verjaardagscadeau Rattenstad geven. Door het Superspeurderspak te kopiëren, wil hij de stad innemen. Het kopieerexperiment mislukt echter en de superspeurders moeten het opnemen tegen een gevaarlijk groen blubbermonster. Onafhankelijk te lezen deel uit de serie 'Superhelden', waarin zowel de superhelden als hun vijanden de beschikking hebben over apparatuur waar de CIA jaloers op zou zijn. Niet altijd vlot leesbare tekst met veel moeilijke woorden (despoot, neuroot) en zelfbedachte woorden (ratastisch). Onoverzichtelijke bladspiegel met name doordat veel woorden in een ander lettertype, grootte en kleur gedrukt zijn (soms bijna niet leesbaar). Op iedere bladzijde kleurrijke, gedetailleerde illustraties, verschillend in grootte. Elf van de baldzijden zijn in stripvorm. Een verhaal waar de gebruikte woordenschat en algemene kennis die vereist wordt om verbasteringen te begrijpen (muizenquins, Alkatrats) niet overeenkomt met de leeftijd …Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties