Boek
Nederlands

Halloween... : lach of ik schiet!

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator), Blasco Pisapia (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De muis Geronimo Stilton wil een boek schrijven over Halloween. Hij gaat op bezoek bij Duifje Duistermuis op het kerkhof om meer te weten te komen van het griezelfeest. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Halloween
Extra onderwerp
humor
Titel
Halloween... : lach of ik schiet!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys Blasco Pisapia
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Halloween... che fifa felina!
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2010
116 p. : ill.
ISBN
9789054614203 (hardback)

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie beleeft hij de spannendste avonturen. Zus Thea vraagt Geronimo om een boek over Halloween te schrijven. Hij gaat bij Duifje Duistermuis op bezoek om meer te weten te komen over het feest. Zij stelt voor een echt Halloweenfeest te geven om in de stemming te komen. Deel 24* van een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden zoals luguber, macaber en miniatuur. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze spe…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties