Boek
Nederlands

Een muizenissige kerst in New York

Geronimo Stilton (auteur), Claudio Cernuschi (illustrator), Giuseppe Di Dio (illustrator)
Geronimo en zijn familie gaan Kerstmis vieren bij Jack Nickmuis in New York. Op het vliegveld ontdekt Geronimo dat zijn tas met de kerstcadeautjes is verdwenen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
New York (stad)
Titel
Een muizenissige kerst in New York
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Claudio Cernuschi Giuseppe Di Dio
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Inseguimento a New York
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2012
110 p. : ill.
ISBN
9789085922056 (De Wakkere Muis, hardback) 9789077826775 (Bakermat, hardback)

Besprekingen

De boeken van 'Geronimo Stilton' gaan nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Zoals de titel Een muizenissige kerst in New York al aangeeft, baadt dit nieuwe verhaal in een opvallende kerstsfeer.
Het verhaal zelf is weinig verrassend. Opa Wervelwind nodigt heel de familie uit om kerst te vieren in New York bij zijn goede vriend Jack Nickmuis. Omdat Geronimo nog een heleboel werk heeft, vertrekt hij later. Op de luchthaven blijkt dat zijn tas (met daarin allerlei kerstcadeautjes) verwisseld werd met die van iemand anders. Wanneer Geronimo de tas doorzoekt, ontdekt hij de agenda van Mrs. Smith. Er zit voor hem niets anders op dan naar de afspraken te gaan die vermeld staan in haar agenda. Dat blijkt moeilijker dan gedacht, want New York is echt wel groot.
Het verhaal is één lange zoektocht door de Big Apple en doet alle belangrijke bezienswaardigheden aan. Tussen de verhaallijn door staat informatie over de bezienswaardigheden. Vaak werkt dit storend, omd…Lees verder
De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Opa Wervelwind heeft de hele familie uitgenodigd om Kerstmis te vieren bij zijn vriend Jack Nickmuis in New York. Geronimo reist een dag later achter de familie aan. Op het vliegveld in New York ontdekt hij dat zijn tas is verwisseld. En daar zaten de kerstcadeautjes in! Deel 56 van de serie over muizen, waarin humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Daarvan is het merendeel gedrukt in duidelijke letters met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het boek extra aantrekkelijk voor spaarza…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties