Boek
Nederlands

Een koffer vol spelletjes

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator), Blasco Tabasco (illustrator)
Vakantieboek met spelletjes, waarmee de muis Geronimo Stilton zich vermaakte toen hij onlangs op reis ging. Vanaf ca. 9 jaar; onder begeleiding vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Reizen, Spelen
Extra onderwerp
spelen
Titel
Een koffer vol spelletjes
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys Blasco Tabasco
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il libro : valigetta giochi da viaggio
Editie
2
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2008
114 p. : ill.
ISBN
9789054614111 (hardback)

Besprekingen

Geronimo haat reizen, maar hij moet toegeven dat de laatste reis met zijn familie voorbijvloog. Dat was vooral te danken aan de spelletjes die ze samen speelden. Daarom brengt hij een boek uit dat vol staat met spelletjes.
De 'spelletjes' zijn heel gevarieerd en hebben niet allemaal een echt spelkarakter. Het zijn veeleer opdrachten: quizvragen oplossen, rijmen maken, sprookjes veranderen, verschillen zoeken, zoveel mogelijk woorden zoeken met dezelfde beginletter, lijstjes maken van mensen naar wie je een kaartje wil sturen... Ze worden ingebed in een erg mager verhaaltje dat zich afspeelt in de volwassen wereld van Geronimo. Zijn boekhouder vergat de belastingsaangifte in te dienen en van pure stress eet Geronimo zeven dozen kaasknallers op. In een ervan zit een gelukslot waarmee hij een reis wint.
De illustraties staan in dienst van de uitleg bij de spelletjes en zijn vaak grappig. Zoals in de andere delen van de reeks rond Geronimo is het verschil tussen muis en mens miniem:…Lees verder
De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Geronimo is toe aan vakantie. Samen met zijn familie maakt hij een lange reis. Geronimo ziet erg op tegen de reis, maar zijn neefje Benjamin weet hem goed af te leiden door spelletjes met hem te doen. Dit 21ste deel van deze serie over een muizenfamilie is een onvervalst vakantieboek met spelletjes. Per pagina of spread wordt een nieuw spel uitgelegd. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Verschillende reken- en taalspelletjes voor onderweg komen aan bod, zoals 'een treintje van woorden', 'het reclamespelletje', 'goed of fout', 'het puntenspel' en 'de verdwenen letters'. Spelletjes voor de allerjongsten zijn gemarkeerd met een illustratie van neefje Benjamin. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergro…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties