Boek
Nederlands

Echte muizenliefde is als kaas ...

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator)
+1
Echte muizenliefde is als kaas ...
×
Echte muizenliefde is als kaas ... Echte muizenliefde is als kaas ...

Echte muizenliefde is als kaas ...

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De familie van muis Geronimo Stilton, uitgever van De Wakkere Muis, de meest verkochte krant van Muizeneiland, vindt dat hij aan vakantie toe is. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn
Extra onderwerp
muizen
Titel
Echte muizenliefde is als kaas ...
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
L'amore è come il formaggio ...
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2009
116 p. : ill.
ISBN
9789059243736

Besprekingen

De familie van muis Geronimo Stilton, uitgever van De Wakkere Muis, de meest verkochte krant van Muizeneiland, vindt dat hij aan vakantie toe is. Geronimo wil niet, maar de familie heeft alles al geregeld. Hij gaat op een cruise naar de Stille Muiszee waar hij de dochter van de grootste kaasvlinderproducent ontmoet die met hem wil trouwen. Geronimo wringt zich in allerlei bochten om van haar af te komen en dat lukt uiteindelijk doordat hij van het schip valt. Hij wordt gered en ontmoet de liefde van zijn leven. Het boekje oogt nogal rommelig door de drukke opmaak; te pas en te onpas zijn woorden of zinnen in een fantasie-lettertype en andere kleur en grootte gedrukt. Clichématige stripachtige waterverfillustraties van aangeklede muizen die zich als mensen gedragen. Geronimo, de ik-figuur vertelt op een opgewonden toon; populair woordgebruik (‘Gi-ga geitenkaas!, p. 29’), flauwe woordspelingen. Korte zinnen, veel uitroeptekens, vlot geschreven. Hoofdstukindeling, harde kaft, grauw papie…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties