Boek
Nederlands

Molly Moon gaat naar Hollywood

Georgia Byng (auteur)

Molly Moon gaat naar Hollywood

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De 11-jarige Molly beschikt over hypnotische krachten; in Los Angeles gaat ze de strijd aan met meesterhypnotiseur Primo Cel die zijn krachten wil gebruiken om president van Amerika te worden. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Hypnose
Titel
Molly Moon gaat naar Hollywood
Auteur
Georgia Byng
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Molly Moon stops the world
Uitgever
Amsterdam: Vassallucci, 2003
268 p.
ISBN
90-5000-649-3

Besprekingen

Toen zowat een jaar geleden Molly Moon's ongelooflijke Hypnoseboek in Nederlandse vertaling verscheen, werd al meteen aangekondigd dat de schrijfster al een tweede deel klaar had. Deze Molly Moon gaat naar Hollywood is inmiddels in het Nederlands vertaald en borduurt verder op de belangrijkste gegevens van het eerste boek. Zoals ik bij de bespreking van het eerste boek al opmerkte, speelt de schrijfster Georgia Byng hier zeker in op de Harry Potter rage en de vraag naar fantastische verhalen. De wereld van magie en kostscholen ruilt de schrijfster in tegen respectievelijk hypnose en weeshuizen. Nadat Molly Moon tijdens haar eerste avontuur ontdekt heeft dat ze over enorme talenten als hypnotiseur beschikt, en zowat iedereen kan beïnvloeden en naar haar hand kan zetten, wil ze aanvankelijk in dit tweede deel een rustig leventje leiden. Mede door haar eerste hypnoseavontuur, kunnen zij en de andere kinderen in het weeshuis nu een comfortabel en aangenaam leventje leiden. M…Lees verder
De elfjarige Molly Moon woont nog steeds in het weeshuis (zie ‘Molly Moon’s ongelooflijke hypnoseboek’*) en wordt op een dag uitgenodigd bij de bibliothecaresse die haar destijds heeft geholpen aan het boek waaruit zij heeft leren hypnotiseren. Molly wordt gevraagd in Los Angeles te onderzoeken wat de multi-miljonair Primo Cel, een meesterhypnotiseur, voor vuile spelletjes speelt. Samen met haar vrienden gaat ze op zoek naar Primo Cel en belandt in erg spannende en gevaarlijke avonturen. Zij ontdekt dat haar hypnotische ogen de tijd stil kunnen zetten. Heel vlot geschreven verhaal, dat, ondanks dat het toeval een grote rol speelt, van begin tot eind spannend blijft. Aan het eind van het verhaal vallen alle puzzelstukken op de juiste plek. Het boek is zelfstandig te lezen; heel kort wordt beschreven wat er met Molly Moon in het vorige boek is gebeurd. De zilverkleurige omslag met moderne belettering zal jonge lezers erg aantrekken. Vanaf ca. 10 jaar.