Boek
Nederlands

Een storm van zwaarden. 1, Staal en sneeuw

George R.R. Martin (auteur), Renée Vink (vertaler)
De burgeroorlog die na het overlijden van de koning van de zeven koninkrijken is ontstaan, zet zich voort.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Een storm van zwaarden. 1, Staal en sneeuw
Auteur
George R.R. Martin
Vertaler
Renée Vink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Steel and snow
Editie
15
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2014
622 p. : ill.
ISBN
9789024563951 (paperback)

Besprekingen

'Een storm van zwaarden : staal en sneeuw' is het begin van het derde deel uit de fantasy-serie 'Game of thrones'. Vanwege de enorme omvang van het origineel is de Nederlandse vertaling van het derde deel in twee stukken gehakt (het tweede deel is 'Een storm van zwaarden : bloed en goud')*. De intrigerende geschiedenis van de zeven rivaliserende koninkrijken ontvouwt zich verder. De oorlog tussen het Hart van Vuur (het licht) en de Ziel van IJs (de duisternis) woedt hevig, de koninkrijken zijn verdeeld door bloedveten. Het psychologisch inzicht in de karakters van de broers Jaime 'de koningsmoordenaar' en Tyrion 'de kobold' Lannistar wordt verdiept, de verloren gewaande Arya Stark stort zich in wilde avonturen en Sansa Stark wordt uitgehuwelijkt aan een zeer onverwachte bruidegom. Kleine druk.

Over George R.R. Martin

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

George Raymond Richard Martin (Bayonne (New Jersey), 20 september 1948) is een Amerikaans schrijver van high fantasy, sciencefiction en scenario's en is daarnaast filmproducent.

Hij heeft journalistiek gedoceerd en is een organisator geweest van schaaktoernooien. De serie Het lied van ijs en vuur, waar de televisieserie Game of Thrones op is gebaseerd, wordt, ook door hemzelf, beschouwd als zijn magnum opus.

Loopbaan

George R.R. Martin schreef in de jaren zeventig veel korte verhalen en won daarmee verschillende prijzen, waaronder drie Hugo Awards voor de novelles A Song for Lya (1975), The Way of Cross and Dragon (1980) en Sandkings (1980). Voor dit laatste werk won hij ook de Nebula Award. In 1986 kreeg hij voor de novelle Portraits of His Children een tweede Nebula. Voor The Skin Trade ontving hij in 1989 de World Fantasy Award en in 1997 won hij zijn vierd…Lees verder op Wikipedia

Suggesties