Een vrouw van zeventig besluit na de dood van haar man haar vroegere meidenbandje opnieuw op te richten, samen met haar zoon, een R&B muzikant
Taal
Nederlands
Uitgever
Bridge Pictures, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 94 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands voor slechthorenden
EAN
8711983497764

Besprekingen

Een tragikomedie uit 2006 van de Vlaamse regisseur Geoffrey Enthoven (Vidange perdue). Claire (Marilou Mermans) is een vrouw van zeventig die na de dood van haar man besluit het bandje opnieuw op te richten dat ze samen met twee vriendinnen vroeger had. Zo kan ze haar zoon Sid (Jan van Looveren) helpen, wiens carrière als muzikant niet goed loopt, en kan ze nog één keer echt leven. Haar zoon wil alleen meedoen als ze zijn muziek spelen: R&B! Claire geniet, maar dat is niet blijvend. Evelien Sanders (Movie2movie, i) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) een komisch drama met een serieuze ondertoon (...) goede acteurs (...) een bijzonder leuke film met een serieuze boodschap (...)' Als extra een making of.

Over Geoffrey Enthoven

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rastrojo (DES)

Geoffrey Enthoven is een Vlaams filmregisseur en producent bij Fobic Films.

Filmografie als regisseur

  • Unseen / Invisible (televisieserie 2020)
  • Auwch 3 (televisieserie 2019)
  • Auwch 2 (televisieserie 2017)
  • Auwch 1 (televisieserie 2016)
  • Broer (2016)
  • Voor wat hoort wat (televisieserie, 2015)
  • Halfweg (2014)
  • Hasta la vista (2011)
  • Tegen de sterren op (televisieserie 2010)
  • Dag en Nacht (televisieserie, 2010)
  • Meisjes (2009)
  • Happy Together (2008)
  • Sara (televisieserie 2007)
  • Vidange Perdue (2006)
  • Wittekerke (televisieserie 2006)
  • Les Enfants de l'amour (2002)
  • De Aanspreker (1999)

Onderscheidingen

Voor Les Enfants de l'amour kreeg hij de publieksprijs in 2002 op het Internationaal filmfestival van Vlaanderen-Gent. Vida…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek