Komische tv-serie waarin twee vrienden voortdurend in alledaagse pijnlijke en gênante situaties verzeild raken, waarbij onbegrip voor vrouwen vaak een rol speelt.
Taal
Nederlands
Kenmerken
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 250 min.
Aantekening
Nederlands gesproken en ondertiteld
EAN
5407006500018

Besprekingen

Vlaamse komische tv-serie (2016-) van de zender VIER, geregisseerd door Geoffrey Enthoven. Met Ben Segers (De zonen van Van As), Axel Daeseleire (Vermist, Wolf, Flikken Gent) en Elke van Mello (Niet schieten). Seizoen 1 omvat 10 afleveringen waarin Ben Segers en Axel Daeseleire voortdurend in alledaagse pijnlijke en gênante situaties verzeild raken. De schijnbare onmogelijkheid van mannen om vrouwen te begrijpen staat daarin dikwijls centraal, maar ook de onhandigheid in de omgang met vrienden en met collega’s in hun professionele leven. Beoordeling IMDb: 6,6. Jo Debackere (De Morgen 2-2-’16): ‘Schaam jullie, Segers en Daeseleire. In Auwch! spelen Axel Daeseleire en Ben Segers een uitvergrote versie van zichzelf. Hopelijk is hun echte leven grappiger dan deze reeks. (…) Geen schurende humor, geen plaatsvervangende schaamte bij scènes die je vooral zelf niet wil meemaken. (…) Auwch! klopt op alle vlakken niet, en dat doet toch een beetje pijn aan de ogen.’

Over Geoffrey Enthoven

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rastrojo (DES)

Geoffrey Enthoven (Wilrijk, 6 mei 1974) is een Vlaams filmregisseur en producent.

Voor televisie werkte hij ook als regisseur voor een aantal afleveringen van de VTM-telenovela Sara.

Filmografie

  • Broer (2016)
  • Voor wat hoort wat (televisieserie, 2015)
  • Halfweg (2014)
  • Hasta la vista (2011)
  • Dag en Nacht (televisieserie, 2010)
  • Meisjes (2009)
  • Happy Together (2008)
  • Vidange Perdue (2006)
  • Les Enfants de l'amour (2002)
  • De Aanspreker (1999)

Onderscheidingen

Voor Les Enfants de l'amour kreeg hij de publieksprijs in 2002 op het Internationaal filmfestival van Vlaanderen-Gent. Vidange Perdue won de Golden Rosa Camuna op de filmmeeting van Bergamo en de prijs voor beste film naast de prijs van de onafhankelijke filmzaaluitbaters op het internationaal filmfestival van Mannheim-H…Lees verder op Wikipedia