Boek
Nederlands
Een detective in het Rome van keizer Vespasianus (69-79) gaat op zoek wanneer een tuinman op raadselachtige wijze verdwenen is.
Titel
De zaak Flavia
Auteur
Gaston Van Camp
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2004
286 p.
ISBN
90-6306-492-6

Besprekingen

Een detective in het Rome van keizer Vespasianus (69-79) wordt o.a. geconfronteerd met de raadselachtige verdwijning van zijn tuinman. Samen met zijn knappe, joodse concubine gaat hij nasporingen verrichten en weet achter diens handel en wandel te komen. Een matige historische detective - gelardeerd met erotische scènes - waarin de diverse verhaallijnen onvoldoende uitgewerkt worden. Door gebrek aan voldoende spanning, de nodige stereotypen en slordigheden geen uitschieter in het genre. Aardige sfeertekening. Rood/grijze omslag met rode en witte belettering en een afbeelding van een mes tegen de achtergrond van een brandende villa. Normale druk.

Over Gaston Van Camp

Gaston Van Camp (Beerzel, 5 februari 1939) is een Vlaams schrijver. Tot halfweg de jaren 90 van 20e eeuw was hij leraar Nederlands en geschiedenis in Mechelen. In zijn werken gebruikt hij elementen uit zijn eigen ervaring als leraar in het middelbaar onderwijs, zijn vele reizen en zijn uitgebreide kennis van de Westerse en algemene geschiedenis.

Zijn werk bestaat uit kinder- en tienerboeken, misdaadromans en reisverhalen, documentaires, kortverhalen en kindertoneel.

Lees verder op Wikipedia