Dvd
Engels

The hunger games : the complete collection

Gary Ross (regisseur), Francis Lawrence (regisseur)
In de jaarlijkse Hongerspelen moeten 24 kinderen, uit elk district een jongen en een meisje, strijden op leven en dood. Katniss (16) neemt de plaats in van haar jongere zusje. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
Disc 1 (2012) -- The hunger games.
Disc 2 (2014) -- The hunger games. Catching fire.
Disc 3-4 (2015-2016) -- The hunger games. Mockingjay. Part 1-2.
Titel
The hunger games : the complete collection
Andere titel
De hongerspelen
Regisseur
Gary Ross Francis Lawrence
Taal
Engels
Uitgever
Lionsgate, 2016
4 dvd-video's
Speelduur
136, 141, 118, 132 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370813046

Besprekingen

Verzamelbox met de vier delen* van een serie Amerikaanse tienerfilms naar de populaire trilogie van Suzanne Collins. Regisseur van deel 1 is Gary Ross, van de andere delen Francis Lawrence. In de hoofdrol zien we Jennifer Lawrence en verder onder meer Josh Hutcherson en Donald Sutherland. In de toekomst is Amerika veranderd in het land Panem, bestaande uit een welvarend Capitool en twaalf arme districten. In de jaarlijkse Hongerspelen moeten 24 kinderen, uit elk district een jongen en een meisje, strijden op leven en dood in een 'Big Brother'-omgeving; maar een kan hierbij overleven. De belevenissen zijn life te volgen op televisie. Katniss (16 jaar) springt in de bres voor haar jongere zusje Prim wanneer deze wordt uitgekozen. In de vervolgdelen wordt Katniss lid van een rebellengroep die het opneemt tegen de dictatoriale president Snow. De strijd wordt steeds harder en sommige van haar vrienden sneuvelen. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Gary Ross

Gary Ross (Los Angeles, 3 november 1956) is een Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver. Hij werd genomineerd voor de Academy Award voor beste script in 1988 (voor Big) en 1993 (voor Dave) en zowel voor die voor beste script als die voor beste film in 2003 (voor Seabiscuit. Meer dan vijf andere prijzen kreeg hij daadwerkelijk toegekend, waaronder een Saturn Award voor Big en een Golden Satellite Award voor Pleasantville.

Ross is getrouwd met Allison Thomas, die als producente meewerkte aan Pleasantville, Seabiscuit en The Tale of Despereaux. Hij is een zoon van de in november 2008 overleden scenarioschrijver Arthur A. Ross, die onder meer Creature from the Black Lagoon en The Creature Walks Among Us schreef. Ross werkt als schrijver en producent mee aan een remake van zijn vaders Creature from the Black Lagoon, die naar planning in 2011 in première gaat.


Lees verder op Wikipedia