Boek
Nederlands

Het islamitische rijk

Gary E. Barr (auteur)
+1
Het islamitische rijk
×
Het islamitische rijk Het islamitische rijk

Het islamitische rijk

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In woord en beeld wordt informatie gegeven over het leven van mensen in het islamitische rijk en wordt verteld hoe je zelf allerlei voorwerpen uit die tijd kunt maken. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het islamitische rijk
Auteur
Gary E. Barr
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Islamitic empire
Parallelle titel
Het islamitsche rijk
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2009
32 p. : ill.
ISBN
9789055662975

Besprekingen

Het Islamitische Rijk behandelt de geschiedenis van de Islam en begint met de uitgestrektheid van het Islamitische Rijk dat gebaseerd was op de Koran. Onderaan bladzijde één start een tijdslijn die de lezer de kans geeft de Islam in een bredere geschiedenis te situeren. In hoofdstuk twee komt het gouden tijdperk van de Islam (750 -- 1050 n. C.) aan bod, met een grote bloei van wetenschap en kunst, respect voor andere godsdiensten en welvaart in grote delen van het rijk. Die welvaart was o.m. te danken aan het ontstaan van de karavanen die in het rijk een geoliede economische machine vormden. Een andere oorzaak was de goede kennis van landbouwtechnieken, zoals irrigatie. In hoofdstuk drie staat Gary E. Barr stil bij de manier waarop mensen feest vierden en plezier maakten.
Hoe het dagelijkse leven eruit zag in het Islamitische Rijk leren we in hoofdstuk vier, onder de vorm van een aantal projecten die voornamelijk uit knutselopdrachten bestaan, zoals het bakken van Arabische…Lees verder
In dit deel uit de serie 'Levend verleden'* wordt beknopte informatie gegeven over het islamitische rijk. Deze informatie is verdeeld over een viertal hoofdstukken waarin niet alleen veel geschiedkundige feiten een plek krijgen (lastig te lezen voor de doelgroep, bovenbouw basisschool), maar ook aandacht wordt geschonken aan het dagelijks leven, kleding, eten en drinken etc. Dat gebeurt in een veel prettiger, toegankelijker en lossere stijl. Hierdoor krijgt de lezer meer inzicht in de riten van moslims. Leuk zijn de in hoofdstuk vier beschreven activiteiten als het bakken van Arabische pannenkoekjes (inclusief een stap-voor-stap-recept), een kalligrafeeropdracht en een spel. Met de vele afbeeldingen in kleur ziet het boek er verzorgd uit. Met een verklarende woordenlijst, een verwijzing naar andere boeken, een pagina met tips voor leerkrachten en een register. Vanaf ca. 10 jaar.