Boek
Nederlands

Dansen met de duivel

Gard Sveen (auteur), Carla Joustra (vertaler), Kim Snoeijing (vertaler)
Een kind wordt vermist en rechercheur Tommy Bergmann maakt zonder toestemming van zijn bazen in Litouwen jacht op een seriemoordenaar die officieel dood is en een sekte die officieel al lang uitgestorven is.
Titel
Dansen met de duivel
Auteur
Gard Sveen
Vertaler
Carla Joustra Kim Snoeijing
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Blod i dans
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2018
237 p.
ISBN
9789400509207 (paperback)

Besprekingen

Een dertienjarig meisje, Amanda, wordt vermist. Rechercheur Tommy Bergmann, de enige bij de Oslose politie die gelooft dat ze nog leeft, moet van zijn superieuren de zaak loslaten, maar dat doet hij niet. Dat kan hem definitief zijn baan kosten. De vermissing lijkt te passen in het patroon van een seriemoordenaar, maar die zit sinds het vorige deel van deze serie, 'De hitte van de hel'*, veroordeeld en wel in een rolstoel. Bergmann verdenkt iemand anders en ontdekt een mogelijk verband met een christelijke sekte. Hij reist af naar Litouwen, op zoek naar een man die officieel dood is en naar de sekte die officieel al lang niet meer bestaat. Ondertussen speurt zijn collega Susanne Bech verder in Noorwegen en Zweden en ontdekt een clou voor de mogelijke verblijfplaats van Amanda, die eigenlijk al in het begin van het verhaal gevonden had kunnen worden, als de rechercheurs meer hadden samengewerkt. Bergmann als fictiefiguur is helaas geen innemende politieman van het kaliber van Harry Hol…Lees verder

Over Gard Sveen

Gard Sveen (8 maart 1969) is een Noors schrijver van misdaadromans.

Biografie

Gard Sveen werkt als senior-adviseur bij het Forsvarsdepartementet (het Noors ministerie van Defensie). In 2013 verscheen zijn debuutroman Den siste pilegrimen die bekroond werd met de Maurits Hansen-prisen voor beste misdaadromandebuut en vervolgens met de Rivertonprisen, de Glazen Sleutel en in 2016 met de Palle Rosenkrantz-prisen. Hoofdpersonage van zijn romans is inspecteur Tommy Bergman.

Bibliografie

  • Blod i dans (2016)
  • Helvete åpent (2015) (nl: De hitte van de hel)
  • Den siste pilegrimen (2013) (nl: De doden hebben geen verhaal)

Externe link

  • Gard Sveen, A.W.Bruna Uitgevers