Boek
Nederlands

Ontboezemingen over borstkanker

Frieda Joris (auteur)
+1
Ontboezemingen over borstkanker
×
Ontboezemingen over borstkanker Ontboezemingen over borstkanker

Ontboezemingen over borstkanker

Ervaringen van vrouwen met borstkanker en de invloed van hun aandoening op mensen in hun omgeving.
Onderwerp
Borstkanker
Titel
Ontboezemingen over borstkanker
Auteur
Frieda Joris
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2006
240 p., [8] p. pl.
ISBN
90-02-21997-0 9789002219979

Besprekingen

De confrontatie met kanker betekent een geweldige schok die eerst en vooral heftige emoties teweegbrengt. In Roodborstje (Houtekiet, 2001) beschreef Frieda Joris haar eigen kleine oorlog tegen de ziekte, in Ontboezemingen over borstkanker laat ze anderen aan het woord. Bekende en minder bekende Vlamingen vertellen over de goede en de slechte dagen, over hoop en wanhoop, over de chemotherapie, de operatie en de borstamputatie, over de gevolgen van borstkanker op de relatie... Het zijn stuk voor stuk openhartige getuigenissen over hoe kanker het leven verandert. Zo is er het leven van Arno, die nu mama ziek is de man in huis moet zijn. Hij moet meehelpen thuis, werken in de tuin, boodschappen doen en zorgen voor zijn kleine zusje. Of het verhaal van Henk, een man die borstkanker krijgt.
Om met kanker verder te kunnen leven, zal je een nieuwe betekenis aan je leven moeten geven. Dat is bepaald geen eenvoudige opgave, het vereist veel inspanning, goede vrienden en veel geluk. Frieda …Lees verder
In 'Roodborstje' (2001)* beschreef Frieda Joris haar eigen kleine oorlog tegen borstkanker. In dit nieuwe boek laat ze de lezer ervaren hoe kanker de levens van anderen - vrouwen, zonen, broers én vaders - verandert. Bekende en minder bekende Vlamingen vertellen openhartig over hun persoonlijke ervaringen met borstkanker, over de goede en de slechte dagen, de chemotherapie en de borstamputatie, de gevolgen van borstkanker op de relatie, de onzekerheid na het genezingsproces, de rol die anderen spelen, de noodzaak van heroriëntatie van je leven na de genezing... De korte hoofdstukken worden geordend in de volgorde van het ziekte- en genezingsproces. Joris opent en sluit vaak af met eigen ervaringen en kaders met praktische tips. Dit toegankelijke, aangrijpende èn praktische boek sluit af met een lange verklarende woordenlijst, bibliografie en veel nuttige adressen. Met nog een voorwoord van VRT-journaliste Phara de Aguirre en een fotokatern. Ruime bladspiegel.