Dvd
Nederlands

Uit het dagboek van Mega Mindy : special

Free Souffriau (acteur), Anton Cogen (acteur), Louis Talpe (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
De verlegen politieagente Mieke alias superheldin Mega Mindy schrijft in haar dagboek over haar 'droomprins' Toby
Titel
Uit het dagboek van Mega Mindy : special
Acteur
Free Souffriau 1980- Anton Cogen Louis Talpe Fred Van Kuijk Nicky Langley
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2008
1 dvd-video
Speelduur
40 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414233904007

Besprekingen

Mega Mindy is de hoofdpersoon in een televisieserie van Studio 100. In het dagelijks leven heet ze Mieke Fonkel en werkt op het politiebureau van een slaperig stadje. Dankzij de uitvindingen van haar opa verandert Mieke zo nu en dan, maar wel voor korte tijd, in 'Mega Mindy', een superheldin met masker en cape. In deze 'special' schrijft Mieke in haar dagboek over haar 'droomprins', collega Toby op wie ze stiekem verliefd is. Durft ze hem te vertellen dat ze van hem houdt en zal hij haar eindelijk kussen? Het verhaal is de kapstok voor zeven videoclips, die deels eerder op dvd zijn verschenen. Voor jonge kinderen.

Over Free Souffriau

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul van Welden

Free Souffriau (Gent, 8 februari 1980) is een Vlaamse actrice, zangeres, stem- en musicalactrice.

Biografie

Souffriau werd geboren in Gent, maar groeide op in Herzele. Op haar twaalfde ging ze op internaat aan het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen waar ze in 1998 afstudeerde. Na haar studies trad ze op in verscheidene musicals. Haar eerste hoofdrol kreeg ze in 2002, toen ze de titelrol vertolkte in de musical Doornroosje.

In 2004 werd lymfeklierkanker ontdekt, waar Souffriau snel van genas. Hierna bood Studio 100 haar de hoofdrol aan in de televisieserie Mega Mindy.

Eind 2007 deed Souffriau mee aan het tweede seizoen van Steracteur Sterartiest. Ze won de finale van Guillaume Devos. Het prijzengeld ter waarde van 25.000 euro werd, samen met de bijdrage van de kijker, aan het goede doel van Free overhandigd. In totaal zamelde Free bijna 35.000 euro in voor de Cliniclowns. Begin 2008 de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties