Dvd
Nederlands

De schitterende smaragd

Free Souffriau (acteur), Louis Talpe (acteur), Fred Van Kuijk (acteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
Theatershow van Mega Mindy waarin ze samen met opa en oma Fonkel en Toby het raadsel van de schitterende smaragd probeert op te lossen
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2013
1 dvd-video
Speelduur
ca. 75 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Registratie van de voorstellingen op 29 oktober 2008 in de Elisabethzaal in Antwerpen
EAN
5414233905240

Besprekingen

Mega Mindy is de populaire hoofdpersoon uit de Vlaamse televisieserie gemaakt door Studio 100. De superheldin beleeft haar eerste theatershow, de Mega Mindy show: De schitterende diamant, die eind 2008, begin 2009 langs de theaters in België en Nederland trok. De verlegen politieagente Mieke (gespeeld door musical-actrice Free Souffriau), haar collega Toby, op wie ze stiekem verliefd is, haar chef de bullebak commissaris Migrain en natuurlijk haar opa en oma krijgen te maken met een persoon die veel geld biedt voor een oud schilderijtje. Als er nog meer mysterieuze dingen gebeuren is het Mega Mindy Tijd, en komt de superheldin met masker en cape in actie. De show bevat veel bekende liedjes zoals Ik ben Mega Mindy, Toby Toby, Mijn geheim en Smoorverliefd. De dvd bevat de voorstellingen opgenomen op 29 oktober 2008 in de Elisabethzaal in Antwerpen. Onschuldig vermaak voor vooral meisjes vanaf circa vier jaar. Een nieuwe show staat gepland.

Over Free Souffriau

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul van Welden

Free Souffriau (Gent, 8 februari 1980) is een Vlaamse actrice, zangeres, stem- en musicalactrice.

Biografie

Souffriau werd geboren in Gent, maar groeide op in Herzele. Op haar twaalfde ging ze op internaat aan het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen waar ze in 1998 afstudeerde. Na haar studies trad ze op in verscheidene musicals. Haar eerste hoofdrol kreeg ze in 2002, toen ze de titelrol vertolkte in de musical Doornroosje.

In 2004 werd lymfeklierkanker ontdekt, waar Souffriau snel van genas. Hierna bood Studio 100 haar de hoofdrol aan in de televisieserie Mega Mindy.

Eind 2007 deed Souffriau mee aan het tweede seizoen van Steracteur Sterartiest. Ze won de finale van Guillaume Devos. Het prijzengeld ter waarde van 25.000 euro werd, samen met de bijdrage van de kijker, aan het goede doel van Free overhandigd. In totaal zamelde Free bijna 35.000 euro in voor de Cliniclowns. Begin 2008 de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties