Dvd
Meertalig

Knowledge of healing

Franz Reichle (regisseur)
Titel
Knowledge of healing
Regisseur
Franz Reichle
Uniforme titel
Das Wissen vom Heilen
Taal
Meertalig, Duits, Tibetaans
Uitgever
Homescreen, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Oorspr. opname
1996
Speelduur
89 min.
Aantekening
Bevat: Interviews met 14de Dalai Lama en Dr. Terzin Choedrak Afwisselend Tibetaans en Duits gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717249471295

Over Franz Reichle

Franz Reichle (Wattwil, 3 oktober 1949) is een Zwitsers filmregisseur en docent.

Reichle groeide op in Toggenburg en studeerde aan de School voor Vormgeving in Zürich Grafische Kunst en aan de Hogeschool voor de Beeldende Kunst in Hamburg Visuele Communicatie en Film.

In Zürich begon hij in 1981 op de toenmalige School voor Vormgeving met de opbouw van de eerste opleiding voor filmvormgeving in Zwitserland. In de late jaren 80 realiseerde hij met de documentaire Traumzeit de eerste Zwitsers-Sovjet coproductie.

Hij hield zich in de volgende zeven jaar op in Oelan-Oede en aan het Baikalmeer waar hij reportages en vertellingen voor de televisie en gedrukte media maakte, onder andere voor de succesvolle serie Moskau-Peking van de Zwitserse televisiezender SF1.

Als schrijver en regisseur, soms ook als producent, cameraman, geluidstechnicus en cinematograaf, realiseerde hij hoofdzakelijk avondvullende documentaires. Tot de bekendsten behor…Lees verder op Wikipedia