Boek
Nederlands

De heks op de ijsberg

Frans Smulders (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
De heks op de ijsberg
×
De heks op de ijsberg De heks op de ijsberg
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Loes schrikt wakker. Er zit een zwaan op haar balkon. Hij zegt dat hij een prins is. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Fantasievriendjes
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
De heks op de ijsberg
Auteur
Frans Smulders
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007
36 p. : ill.
ISBN
9789027674951

Besprekingen

Loes schrikt op een nacht wakker van een zwaan op het balkon. Deze zegt een door een heks betoverde prins te zijn. Om weer prins te worden moet Loes op bezoek gaan bij een fee, maar mag niet van de taarten eten. Ze doet het toch, waardoor de prins niet gered wordt. Maar via een brief van de zwaan krijgt ze een nieuwe kans. Aardig eerste leesboekje in de serie 'Boekbende'* met een spannende verhaallijn waarin de gebeurtenissen elkaar in tien hoofdstukken snel opvolgen, AVI-E3. Het einde van het verhaal is verrassend en origineel. De bovenkant van elke pagina is verlevendigd met een kleine zwart-witillustratie die bij de sfeer van het verhaal past. Tevens zijn er drie paginagrote illustraties opgenomen. Op de schutbladen en de binnenkant van het omslag staan tien genummerde illustraties die de hoofdlijnen van het verhaal weergeven; een soort tekstloze strip. Op het blauwe omslag is Loes met de zwaan op het balkon te zien. Geschikt voor lezers vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Frans Smulders

Josephus Johannes Franciscus Maria (Frans) Smulders (Den Bosch, 18 januari 1871 - Den Haag, 15 april 1937) was de laatste heer van Vlierden. Hij bezat tussen 1921 en de afschaffing in 1923 het jachtrecht te Vlierden.

Frans Smulders werd geboren in 's-Hertogenbosch en huwde op 12 oktober 1905 te Schwyz met Emilia Emanuela Ana Maria Louise Reichlin (Schwyz (Zwitserland), 22 augustus 1885 - Epalinges, 30 oktober 1972). Uit dit huwelijk werden in Rotterdam 7 kinderen geboren. Op 16 april 1921 verhuisden zij van Rotterdam naar Den Haag. Hun kinderen zwierven later over de wereld uit. Van hem zijn unieke filmbeelden uit de periode 1923-1925 bewaard gebleven.

De katholieke Smulders, van beroep scheepsbouwer, werd later Officier in de Orde van Oranje-Nassau, Ridder in het Legioen van Eer en ridder in de Orde van Leopold II. Hij woonde op het adres Carnegielaan 5 te Den Haag, een villa met de naam Beekhage, en werd begraven op de rooms-katholieke begraafplaats aan de Ker…Lees verder op Wikipedia