Daisy
Nederlands
Verslag van een reis naar en beklimming van het Ararat-gebergte in het oosten van Turkije, afgewisseld met jeugdherinneringen van de schrijver en persoonlijke overdenkingen over zijn geloof en de verschillende betekenissen van de berg Ararat.
Titel
Ararat
Auteur
Frank Westerman
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
10:40
Aantekening
Nederlandse stem

Besprekingen

Tijdens een verblijf in 1999 in het naburige Jerevan (Armenië) raakt de auteur in de ban van het alomtegenwoordige silhouet van de berg Ararat. De berg roept bij de auteur geologische en theologische vragen op: is het een vulkaan die nog eens tot uitbarsting zou kunnen komen? Wat bezielt de mensen die zoeken naar resten van de ark van Noach en hoe staat het met zijn eigen geloof? Dit levert een spannend reisverhaal op, waarin beschouwingen over het geloof van zijn kinderjaren (zijn doop als baby en een bijna-verdrinking in een bergbeekje), gesprekken met zijn dochtertje van drie, gesprekken met docenten van de middelbare school en van de de TU in Delft, elkaar afwisselen met de beschrijving van de reis naar de top. Rode draad is de nietigheid van de mens tegenover de natuur. Veelzeggend is misschien dat zowel de geloofsvraag als de top van de Ararat in het verschiet blijven liggen. Het boek bevat drie handige kaartjes en een verantwoording van de literatuur. De vormgeving van de kaft…Lees verder

Over Frank Westerman

Frank Martin Westerman (Emmen, 13 november 1964) is een Nederlands journalist en schrijver. Sinds 2002 woont en werkt hij in Amsterdam.

Loopbaan

Westerman groeide op in een Nederlands-hervormd gezin in Assen, als zoon van een NAM-ingenieur. Hij studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Voor zijn afstudeeronderzoek verbleef hij in 1987 in Puno in het zuiden van Peru, waar hij de precolumbiaanse irrigatiemethoden van de Aymara in de Andes bestudeerde. In die tijd schreef hij zijn eerste journalistieke reportages.

In 1992 werd Westerman correspondent voor de Volkskrant in Belgrado. Als verslaggever van NRC Handelsblad bezocht hij nadien diverse internationale brandhaarden. Samen met collega-journalist Bart Rijs wist hij als enige journalist door te dringen tot Srebrenica ten tijde van de val in 1995. Zij schreven daarover het boek Het zwartste scenario waarbij ze geheime VN…Lees verder op Wikipedia