Boek
Nederlands

Het verlangen

Frank Ketelaar (scenarist)
Een armlastige uitgeverij besluit een literair meesterwerk van een onooglijke schrijver toe te schrijven aan een aantrekkelijke jonge vrouw.
Extra onderwerp
Chicklit
Titel
Het verlangen / naar een scenario van Frank Ketelaar
Scenarist
Frank Ketelaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Q, © 2017
214 p.
ISBN
9789021404684 (paperback)

Besprekingen

Boek bij bioscoopfilm. Als de aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. De uitgeverij kan een succes wel gebruiken. Ze bedenken een wisseltruc, waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. De truc werkt; het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman te veel wordt, start de strijd om erkenning. De film is op 23 maart 2017 uitgekomen. En nu is er ook dit boek, dat op basis van het filmscenario van Frank Ketelaar (scenarioschrijver van o.a. 'Zij gelooft in mij', over André Hazes, en tv-series als 'Klem' en 'Overspel') geschreven is. Bevat 14 hoofdstukken met evenveel – vaak komische – scenes uit de film. Hoe brengt Brigitte het af bij De Wereld Draait Door? Hoe slaat ze zich door een leesbeurt-met-vragen-na in de plaatselijk…Lees verder

Over Frank Ketelaar

Frank Ketelaar (Amsterdam, 15 maart 1960) is een Nederlands scenarioschrijver en regisseur.

Biografie

Na het vwo ging hij Nederlands studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie brak hij af omdat hij popmuzikant wilde worden. Hij speelde onder andere gitaar in new wave popband The Dutch. Later werd hij componist in het theater.

Ketelaar studeerde daarna 'scenario en regie' aan de Filmacademie. Zijn afstudeerproject was De gelukkige vuilnisman (1991, VARA). Op de Filmacademie werkte hij samen met Maarten Treurniet en Joram Lürsen. Voor beiden schreef hij hun eindexamenfilm, respectievelijk Het nadeel van de twijfel en De Finales.

Sinds 1992 is Ketelaar voornamelijk werkzaam als scenarist. In 2006 verscheen zijn debuutroman Avond aan Avond.

Privé

Ketelaar is getrouwd en heeft drie kinderen.

Lees verder op Wikipedia