Een depressieve vrouw wordt verliefd op haar psychiater. Wanneer ze gaan samenwonen ontdekt ze dat hij een deel van zijn leven voor haar verborgen houdt.
Titel
L'amant double
Regisseur
François Ozon
Naar het werk van
Joyce Carol Oates
Acteur
Jérémie Renier Marine Vacth
Taal
Frans
Uitgever
September Film, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
103 min.
Aantekening
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld Gebaseerd op de roman: Lives of the twins van Joyce Carol Oates
EAN
8718836863783
mooov

Besprekingen

Drama van François Ozon (Swimming pool; 8 Femmes) met Marine Vacth (Jeune & jolie) en Jeremie Renier (La fille inconnue). De depressieve Chloé gaat in therapie bij psychiater Paul en de twee worden verliefd. Wanneer ze korte tijd later gaan samenwonen, ontdekt Chloé dat Paul veel voor haar verborgen houdt. De recensenten geven 2-4 sterren. Sabeth Snijders (NRC 1-8-'17): '(...) erotische thriller over seks, voyeurisme, dubbelgangers en narcisme (...) Jammer genoeg lijken ook Ozons personages wat op cursusvoorbeelden, behalve hun seksuele fantasieën boeien ze niet echt. Ozons thriller is opwindend en onderhoudend, maar voelt tegelijk te gemakkelijk, zelfs voor camp. (...)' VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Broeierige genrefilm van de Franse veelfilmer Ozon heeft elementen gemeen met Fifty Shades of Grey, maar is op alle fronten beter.'

Over François Ozon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

François Ozon (Parijs, 15 november 1967) is een Frans filmregisseur en scenarioschrijver. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Franse filmmakers die in de laatste jaren is opgekomen. Zijn films karakteriseren zich door scherp satirische humor en een vrije visie op seksualiteit.

Biografie

Na een mastergraad te hebben behaald in film volgde hij een studie regisseren aan de Franse filmschool La Fémis, waar hij in 1993 afstudeerde. Tijdens zijn studie maakte hij een groot aantal korte films, zowel in Super 8, video als 16 mm. Enkele hiervan deden in competitie mee bij verscheidene filmfestivals.

Na zijn studie maakte hij nog verscheidene korte films, waaronder Une robe d'été uit 1996, waarvoor hij de Léopard de Demain Prijs won op het Internationaal Filmfestival van Locarno. Zijn eerste lange speelfilm, Sitcom uit 1998, ging in première op het Filmfestival van Cannes. In 2000 kwamen twee films van he…Lees verder op Wikipedia