Boek
Nederlands

De seizoenen binnenstebuiten

Francesco Pittau (auteur), Bernadette Gervais (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kijkboek met dieren en planten gerangschikt volgens de seizoenen waarin ze voorkomen. Vaak zijn de illustraties aantrekkelijk gemaakt d.m.v. flapjes. Geschikt voor kleuters.
Onderwerp
Seizoenen, Planten, Dieren
Titel
De seizoenen binnenstebuiten
Auteur
Francesco Pittau
Illustrator
Bernadette Gervais
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Imagier des saisons
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2011
[66] p. : ill.
Aantekening
Groot kartonboek met uitvouwbare bladzijden en flapjes
ISBN
9789020999150 (hardback)

Besprekingen

Ontdekboek met fraaie, realistische kleurenillustraties dat allerlei bloemen, planten en dieren van binnen en buiten laat zien, verdeeld over de seizoenen, te beginnen met de lente. Het is een heel overzichtelijk boek: per pagina wordt een dier of voorwerp afgebeeld op een witte ondergrond, met de naam eronder in een duidelijke schreefletter. Het heeft op bijna elke pagina stevige flappen die je kunt openklappen waardoor het binnenste van een voorwerp naar buiten komt of je het in een ander stadium van ontwikkeling ziet (kikker – kikkervisjes). Doordat ze niet steeds op dezelfde manier geopend moeten worden is er bij jonge kinderen wel kans op scheuren. Sommige flappen beslaan bij het omslaan deels de tegenovergestelde pagina waardoor je ook daar de binnenkant van het voorwerp kunt zien. Om de diverse effecten goed weer te kunnen geven is een ringband gebruikt. Voor bibliotheekgebruik helaas minder geschikt. Deze mooie uitgave is bruikbaar onder begeleiding voor jonge kinderen. Ook ge…Lees verder

De seizoenen binnenstebuiten

Prachtig ringboek met afbeeldingen van dieren, bloemen, vruchten in alle seizoenen. De afbeeldingen staan groot en centraal op de pagina. De meeste ervan hebben een flap waarachter het binnenste van de vrucht of bloem verborgen zit. Of er wordt je een blik in de toekomst gegund. Wat komt er na de bloei van de paardenbloem? De pluisjes. Of na het kikkerdril? De kikkervisjes en de kikker. Soms zien we ook het onderdeel van de plant dat onder de grond zit. Zo zijn er tal van verassingen. Zeer leerrijk en vooral realistisch en aantrekkelijk voorgesteld. De illustraties en de lay-out zijn superverzorgd. Bij elke afbeelding staat de naam - geen andere tekst of uitleg. Sober en chic, een plezier om naar te kijken.