Boek
Nederlands

Klaverblad

Floris Kleijne (auteur)

Klaverblad is geïnspireerd op de Klimop-zaak, de grootste vastgoedfraudezaak in de Nederlandse geschiedenis

Zorah was vijf toen haar vader haar moeder doodsloeg met een bijl. Vijfentwintig jaar later is ze een zeer succesvolle consultant die op het punt staat de deal van haar leven te sluiten. Tot ze een bericht krijgt met een afbeelding van een bloederige bijl.

Wat heeft h

Titel
Klaverblad
Auteur
Floris Kleijne
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2021
318 p.
ISBN
9789022591222 (paperback)

Besprekingen

De dertigjarige Zora was vijf toen haar vader haar moeder met een bijl doodsloeg. Nu werkt ze bij een groot ICT-bedrijf met vooruitzicht op een fraaie promotie. Maar dan krijgt ze een sms'je met de afbeelding van een bloederige bijl. Het bericht blijkt niet te traceren te zijn en Zora doet een beroep op privédetective Roelant om te achterhalen wie het op haar gemunt heeft. Langzaamaan komen ze dichterbij, maar deze Roelant heeft ook een eigen, conflicterende agenda en het heeft wat voeten in de aarde voordat Zora hem kan vertrouwen en zelfs een relatie met hem aangaat. Intussen ervaart Zora meerdere bedreigingen, die ernstiger worden naarmate ze dichter bij de opdrachtgever komen. Het is een groots opgezette, met vaart vertelde thriller met een interessant en gecompliceerd plot, dat er wel van uitgaat dat de lezer enigzins bekend is met de zakelijke en technische kant van ICT-bedrijven. Anders komt men veel abacadabra tegen. Spanning voldoende, twee goed uitgewerkte hoofdpersonen maar…Lees verder

Over Floris Kleijne

Floris Kleijne (Amsterdam, 1970) is een Nederlandse auteur en projectmanager.

Na het afronden van een biologiestudie was hij werkzaam als trainer, coach, ondernemer en projectmanager. Beginnend in zijn school- en studietijd gaat hij in de loop van de jaren steeds meer schrijven. Sinds 2003 publiceert hij korte Engelstalige verhalen, vooral in de genres sciencefiction en fantasy. Vanaf 2013 volgde Nederlandstalige verhalen, zowel oorspronkelijk werk als vertalingen van eigen Engelstalig werk.

In februari 2021 debuteert Floris Kleijne bij Uitgeverij Meulenhoff Boekerij met de thriller Klaverblad. Hiervoor liet hij zich losjes inspireren door de Klimopzaak, de grootschalige fraude in de vastgoedsector, aangevuld met eigen ervaringen in de IT.

Met Klaverblad won Floris Kleijne de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige debuut. De Schaduwprijs is een aanmoedigingsprijs, ingesteld door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs van de Auteurs…Lees verder op Wikipedia