Boek
Nederlands

100 tips voor de recreatieve fietser

Flip Van Doorn (samensteller)
+1
100 tips voor de recreatieve fietser
×
100 tips voor de recreatieve fietser 100 tips voor de recreatieve fietser

100 tips voor de recreatieve fietser

In de reeks:
Onderwerp
Fietsen
Titel
100 tips voor de recreatieve fietser / samengest. door Flip van Doorn ... [et al.]
Samensteller
Flip Van Doorn
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Tirion, 2005
95 p. : ill.
Aantekening
Omslagondertitel : Techniek, onderhoud, kleding, gezondheid, fietsvakanties
ISBN
90-4390-694-8

Besprekingen

Om de steeds actiever wordende recreatieve fietser te bedienen, heeft Tirion Uitgevers BV precies 100 tips verzameld in een handig en aantrekkelijk boekje. 100 tips voor de recreatieve fietser heeft in grote mate geput uit de vele artikelen en tips in het Nederlandse fietsblad 'FietsActief'. De recreatieve fietser ziet ongetwijfeld met genoegen de uitermate blitse ontwikkeling op fietsgebied met allerlei snufjes en aantrekkelijke gadgets die het fietsen een jeugdig en aantrekkelijk uitzicht geven. In dit boekje maak je kennis met enkele van die vernieuwingen, maar leer je ook vooral je fiets beter kennen.

De 100 tips worden verdeeld over zes hoofdstukken: 'fiets en onderdelen', 'onderhoud en techniek', 'houding en fietsen', 'kleding en accessoires', 'gezondheid en voeding' en 'fietsvakanties en dagtochten'. Een lijst met fietstermen, die een eventueel gesprek met de (Nederlandse) fietsenmaker kan vergemakkelijken, wordt achteraan onder de titel 'fiets-encyclopedie' toege…Lees verder
Het boekje is uitgegeven in samenwerking met FietsActief, een fietstijdschrift voor de recreatieve fietser in Nederland. Het is een bundeling van de beste 100 tips uit het blad FietsActief, opgedeeld in een zestal rubrieken zoals ‘fiets en onderdelen’, ‘houding en fietsen’ en ‘gezondheid en voeding’. De tips zijn geschikt voor de beginnende recreatieve fietser die bijvoorbeeld wil weten hoe een zadel versteld moet worden, wat aan een slag in een wiel gedaan kan worden en wat de beste manier van klimmen en afdalen is. De vele kleurenfoto’s en de eenvoudige teksten maken het tot een inzichtelijk en aantrekkelijk boekwerkje. Na behandeling van de 100 tips volgt nog een aantal pagina’s fietsencyclopedie met veelvoorkomende specifieke termen betreffende de fiets zelf. Tot slot een alfabetisch register waardoor op onderwerp gezocht kan worden.