Boek
Nederlands

Vervoermiddelen

Fiona Rempt (samensteller)
+1
Vervoermiddelen
×
Vervoermiddelen Vervoermiddelen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Vierkant, hardkartonnen prentenboek met 24 kleurenfoto's van vervoermiddelen, zoals de auto, het skateboard en de golfkar. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
Vervoermiddelen
Samensteller
Fiona Rempt
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789047511762 (hardback)

Besprekingen

Deel uit de serie 'Kinderen kijken'*. Het kleine, vierkante, hardkartonnen kijkboekje brengt op elke pagina een kleurenfoto met daarop in hoofdletters het desbetreffende woord inclusief het passende lidwoord gedrukt. Op 24 pagina's worden zodoende totaal 25 vervoermiddelen genoemd: de ski's en het snowboard gaan als enige samen op een pagina. De foto's zijn voor een deel zeer Nederlands zoals bij de trein - waar er gekozen is voor de enigszins verouderde hondskop - en bij de brandweerauto en de politiemotor, maar bij andere woorden lijkt te zijn gekozen voor Amerikaanse foto's zoals bij de vrachtwagen en het vliegtuig. De metro ontbreekt. Desondanks zal het boekje een feest van herkenning zijn. Goed te gebruiken bij het leren van diverse vervoermiddelen en de bijpassende lidwoorden. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Kinderen kijken. Vervoermiddelen

In dit kleine kartonboekje komen verschillende vervoermiddelen, uitgebeeld op levensechte foto’s aan bod. Je maakt kennis met een politiemotor, een bus en een trein maar ook met minder voor de hand liggende vervoermiddelen zoals een ezelskar, een luchtballon en de kabelbaan. De foto’s maken een verouderde indruk en de kleuren komen eerder flets over. Op de achtergrond zie je telkens mooie landschappen die verwijzen naar de locaties waar je deze vervoermiddelen kan terugvinden. Een deeltje uit de serie 'Kinderen kijken'.   


Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia