Boek
Nederlands

Kinderen

Fiona Rempt (samensteller)
+1
Kinderen
×
Kinderen Kinderen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een jongetje verstopt zich achter een boom, een meisje is op het bed aan het springen en een ander meisje is aan het hoelahoepen. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met 24 kleurenfoto's van spelende kinderen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Kinderen
Samensteller
Fiona Rempt
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789047511748 (hardback)

Besprekingen

Een jongetje verstopt zich achter een boom, een meisje is op het bed aan het springen en een ander meisje is aan het hoelahoepen. Er zijn kinderen met blokken aan het spelen, aan het tandenpoetsen, gitaar aan het spelen en bellen aan het blazen. Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken uit de serie 'Kinderen kijken'*. Op 24 paginagrote leuke kleurenfoto's zijn evenveel peuters, kleuters en basisschoolkinderen spelend te zien. Sommige foto's zijn vrijstaand (doktertje spelen, ballen), maar op de meeste foto's brengt de omgeving waarin de kinderen aan het spelen zijn extra sfeer: een sneeuwlandschap, een voetbalveld, het strand. Er zijn foto's die er enigszins gedateerd uitzien (fietsen, hutten bouwen, met de hond spelen) en er is een foto die niet in Nederland gemaakt lijkt te zijn (skaten). Dat zorgt voor een enigszins nostalgische uitstraling. Leuk prentenboekje over verschillende kinderen en hun bezigheden. Vanaf ca. 2 jaar.

Kinderen Kijken. Kinderen

Het is geen sinecure om tussen de hoeveelheid kartonboekjes die er al zijn, toch nog een beetje op te vallen. Fiona Rempt slaagt hierin door te kiezen voor een heel realistische aanpak. Aan de hand van foto's presenteert ze je waar kinderen zoal graag mee bezig zijn: verstoppertje, zich verkleden, spelen op het strand, fietsen, zwemmen ... De opnames lijken zo uit het leven gegrepen met kinderen die genieten, zich volop concentreren of trots hun kunnen laten zien. Dit boekje appelleert niet aan de fantasie maar de herkenning zal ongetwijfeld groot genoeg zijn om tot eigen verhalen aan te sporen. Iets in de trant van 'Weet je nog toen?' of 'Kan jij al ...?'.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia