Boek
Nederlands

Eten

Fiona Rempt (samensteller)
+1
Eten
×
Eten Eten
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Vierkant, hardkartonnen prentenboek met 24 kleurenfoto's van verschillende soorten etenswaren, zoals aardappelen, chocolade, yoghurt met aardbeien en komkommer. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Woorden leren, Voeding
Titel
Eten
Samensteller
Fiona Rempt
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789047511755 (hardback)

Besprekingen

Een bruine boterham, een schaal met eieren, een vork met spaghettislierten, maïskolven en champignons. Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken uit de serie 'Kinderen kijken'*. Op 24 paginagrote kleurenfoto's is allerlei soorten eten - onder andere groente, fruit, noten, eieren en snoep - te zien. Op sommige foto's wordt het eten in een bepaalde context getoond, zoals bij de yoghurt met aardbeien of bij de kaas en de broodjes. Op andere foto's is het eten bladvullend, zoals bij de hazelnoten, de rozijnen en de aardappelen. Alleen de pizza is niet heel duidelijk herkenbaar op de foto; het zou ook om een stuk taart/vlaai kunnen gaan. De naam van het eten staat in stevige witte of zwarte hoofdletters in de foto. Aardig prentenboekje voor peuters om in te kijken en de verschillende soorten etenswaren te leren kennen en benoemen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Kinderen kijken. Eten

In dit kleurrijke aanwijsboek vind je knappe foto’s terug rond het thema eten. Wanneer je het boekje doorbladert, krijg je alvast zin in chocola, fruit, frietjes en zoveel meer! Op welke basis de foto’s uitgekozen zijn, is voor mij een raadsel. Bruine bonen en linzen, hazelnoten … het zijn toch niet echt de typische groenten/fruit waar een peuter mee in aanraking komt.
De foto’s zijn soms iets te moeilijk voor peuters. De foto van maïskolven is prachtig, maar van iets te dicht bij genoemen voor een peuter. Een peuter heeft meer baat bij het totaalplaatje van de kolf. Wanneer hij de maïskolf niet bij de hand heeft, of er al niet heel erg mee vertrouwd is, gaat hij de link niet leggen bij deze foto. Ook voor de pizza en de spaghetti geldt dit.
Het zijn mooie foto’s, het  is een hanteerbaar boekje en … de peuter gaat dit alvast fantastisch vinden door de felle kleuren.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia