Boek
Nederlands

Dieren om het huis

Fiona Rempt (samensteller)
+1
Dieren om het huis
×
Dieren om het huis Dieren om het huis

Dieren om het huis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Vierkant, hardkartonnen prentenboek met 24 kleurenfoto's van dieren om het huis, zoals het konijn, de libelle en de schildpad. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Woorden leren, Dieren
Titel
Dieren om het huis
Samensteller
Fiona Rempt
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789047511731 (hardback)

Besprekingen

De hond zit op het gras, het roodborstje zit op een tak, de spin zit in zijn web en de goudvis zwemt in het water. Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken uit de serie 'Kinderen kijken'*. Op 24 paginagrote kleurenfoto's zijn dieren te zien die in en om het huis leven. Alle dieren worden in hun natuurlijke omgeving getoond. Op de foto's van de insecten is de achtergrond met opzet vaag gehouden om de kleine beestjes beter uit te laten komen. De naam van elk dier staat in stevige witte hoofdletters in de foto. Aardig prentenboekje voor peuters om in te kijken en de verschillende soorten dieren te leren kennen en benoemen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Kinderen kijken. Dieren om het huis

In de reeks Kinderen Kijken laat Fiona Rempt de dingen zien zoals ze zijn. En dat is meteen ook de sterkte van haar boekjes. Al te vaak worden dieren zo getekend dat ze weinig levensecht zijn, terwijl een kind ook graag ziet wat de werkelijkheid in petto heeft. In 'Dieren om het huis' werpt Rempt een blik op wat er zoal leeft in en om onze tuinen. Niet alleen de voor de hand liggende dieren zoals de kat en de hond komen aan bod, ook een libelle, een lieveheersbeestje en mieren zijn van de partij. De foto's zijn mooie close-ups die vanuit hun realisme erg tot de verbeelding spreken. Met z'n strakke en sobere lay-out levert dit geen bijster origineel resultaat op, maar wel een heel fijn boekje voor weetgrage kinderoogjes.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia