Boek
Nederlands

Vlinders droom

Femke Dekker (auteur), Wim Euverman (illustrator)
+1
Vlinders droom
×
Vlinders droom Vlinders droom
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op de jaarmarkt kopen Lang en Vlinder een droom. De droom van Lang blijkt een levensechte nachtmerrie te zijn. Zou de dromenverkoper expres nachtmerries verkopen? Lang en Vlinder gaan hem opzoeken. AVI-M7. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dromen
Leesniveau
AVI 9, AVI M7
Titel
Vlinders droom
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Wim Euverman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007
106 p. : ill.
ISBN
9789027674562 (hardback)

Besprekingen

Lang en Vlinder bezoeken de jaarmarkt. Lang koopt voor ieder van hen een droom. Maar de droom van Lang blijkt een levensechte nachtmerrie. Als ook de buurvrouw een nachtmerrie heeft gehad, besluiten Lang en Vlinder de dromenverkoper op z'n kasteel in Roemenië te bezoeken. Deel uit de serie 'Boekbende'*. Het in het begin wat ouderwets aandoende verhaal verandert snel in een fantasiehorror, waarin telkens kleine aanwijzingen gegeven worden (de waarzegster die telkens ten tonele komt) die aan het eind als een soort puzzel in elkaar gezet worden. Tijdens het lezen voel je dat alles met elkaar te maken heeft, maar een vinger krijg je er niet achter, waardoor je door blijft lezen. Het eind is te makkelijk en valt tegen. Vlot geschreven verhaal met gedetailleerde paginagrote illustraties, AVI-M7. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de dubbel twee. Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de dubbel vier. Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de skiff.

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney in de…Lees verder op Wikipedia