Boek
Nederlands

Alles in de hoed

Femke Dekker (auteur), Tineke Meirink (illustrator)
+1
Alles in de hoed
×
Alles in de hoed Alles in de hoed
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Teun vindt een hoed. Alles kan erin. Maar het komt niet meer terug. Kan Teun zelf ook in de hoed? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Alles in de hoed
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Tineke Meirink
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007
26 p. : ill.
ISBN
9789027672452 (hardback)

Besprekingen

Op de eerste pagina stelt hoofdpersoon Teun zich aan de lezer voor. Teun vindt een heel bijzondere hoed op zolder. Alles wat je in deze hoed stopt, verdwijnt. Net wanneer hij zijn rekenboek in de hoed stopt, komt zijn klasgenootje Meike het lenen, omdat de geit haar boek heeft gescheurd. Teun wil zijn boek terug en zet daarom zelf de hoed op. Hij verdwijnt in de hoed. Origineel eerste leesboekje met een fantasierijk verhaal, AVI-E3. Deel uit de serie 'Bikkels'*, waarin aandacht wordt besteed aan de woordenschat. Het begint op de schutbladen voorin met een woordweb. De drie hoofdstukken bevatten veel woorden met de tweeklank oe of eu erin. Op bijna elke rechterpagina staat een paginagrote, kleurrijke illustratie die weinig aan het verhaal toevoegt. Op het gele omslag staat Teun met de hoed. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de "dubbel twee". Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de "dubbel vier". Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de "skiff".

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney…Lees verder op Wikipedia

Suggesties