Boek
Nederlands

De gehangene

Faye Kellerman (auteur), Jan Smit (vertaler)
Detective Peter Decker gaat met zijn team op zoek naar de moordenaar van een jonge verpleegkundige, terwijl hij persoonlijk betrokken raakt bij een andere zaak.
Titel
De gehangene
Auteur
Faye Kellerman
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hangman
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Harpercollins, 2015
446 p.
ISBN
9789402704204 (paperback)

Besprekingen

Terry, arts op de spoedeisende hulp, is door haar man Chris, een gewetenloze huurmoordenaar en eigenaar van bordelen, in elkaar geslagen. Op haar verzoek woont de Amerikaanse inspecteur Peter Decker, een oude schoolvriend van haar, het gesprek bij dat zij daarover met Chris heeft. Dat gesprek leek positief te verlopen, maar later wordt Peter gebeld door Terry’s zoon Gabe (14), die vertelt dat zijn moeder wordt vermist. Peter gaat meteen op onderzoek uit. Hij en zijn vrouw Rina nemen Gabe in huis. Als het lichaam van een opgehangen vrouw wordt gevonden, is Peter bang dat het Terry is, maar dat is niet zo. Dan is de vraag of er een verband tussen de zaken is. Dit is de negentiende, goed vertaalde thriller over Decker en Rina van de Amerikaanse bestsellerauteur (1952) die ook zeven ‘losse’ thrillers schreef. Deze is heel spannend, met veel tempo door steeds nieuwe, verrassende ontwikkelingen en een goede beschrijving van de hoofdpersonen en hun relaties, vooral die tussen Peter, Rina en …Lees verder

Over Faye Kellerman

Faye Kellerman (St. Louis, 31 juli 1952) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers en getrouwd met Jonathan Kellerman, die ook thrillers schrijft. In de meeste boeken van Faye Kellerman speelt het echtpaar Peter Decker and Rina Lazarus de hoofdrol. Ook Jesse Kellerman, de oudste zoon van Faye en Jonathan, is auteur.

Boeken

De 'Peter Decker & Rina Lazarus' serie

  1. Het rituele bad (The Ritual Bath, 1986)
  2. Een onreine dood (Sacred and Profane, 1987)
  3. Melk en Honing (Milk and Honey, 1990)
  4. Verzoendag (Day of Atonement, 1991)
  5. Valse profeet (False Prophet, 1992)
  6. De doodzonde (Grievous Sin, 1993)
  7. Toevluchtsoord (Sanctuary, 1994)
  8. Gerechtigheid (Justice, 1995)
  9. Gebed voor een dod…Lees verder op Wikipedia