Een dokter in Tel Aviv, die treurt om zijn tien jaar geleden gesneuvelde vriend, leert in de Sinai͏̈ een soldaat kennen die hem leert zich open te stellen voor de wereld.
Titel
Yossi
Regisseur
Eytan Fox
Componist
Keren Ann
Acteur
Ohad Knoller Oz Zehavi Lior Ashkenazi
Taal
Hebreeuws
Uitgever
Homescreen, [2013]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
84 min.
Aantekening
Hebreeuws gesproken Ondertiteling: Nederlands Vervolg op Yossi and Jagger
EAN
8717249481171

Besprekingen

Romantisch drama van Eytan Fox (The bubble; Walk on water) dat zich afspeelt tien jaar na de gebeurtenissen in 'Yossi and Jagger'. Hoofdpersoon Yossi Hoffman (Ohad Knoller) is een gesloten, hardwerkende dokter in een ziekenhuis in Tel Aviv, die nog steeds treurt om zijn gesneuvelde vriend Jagger. Hij houdt verborgen dat hij homoseksueel is. Na een toevallige ontmoeting met de moeder van deze vriend onderneemt hij in verwarring een reis door de Sinaïwoestijn, waar hij in contact komt met een soldaat, die hem langzamerhand leert zich met de wereld te verzoenen. Ronnie Scheib (Variety, i) vindt de rol van Knoller genuanceerd en de film warm en krachtig.

Over Eytan Fox

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Eytan Fox (Hebreeuws: איתן פוקס) (New York, 21 augustus 1964) is een Israëlische regisseur. Hij brak internationaal door met de film Yossi & Jagger.

Biografie

Fox werd geboren in New York, maar verhuisde op tweejarige leeftijd met zijn familie naar Israël. Zijn vader, Setmour Fox, was een aanhanger van het conservatieve rabbi en een vooraanstaand professor in Joods onderwijs aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Zijn moeder, Sara Kaminker-Fox, was hoofd van het stadsbestuur van´Jeruzalem en was betrokken bij de ruimtelijke ordening van de stad. Fox heeft twee oudere broers, David en Danny.

Fox groeide op in Jeruzalem en diende in het Israëlische leger, vervolgens studeerde hij aan de Universiteit van Tel Aviv. Hij is openlijk homoseksueel en in veel van zijn films komen dan ook thema's rond homoseksualiteit aan bod, alsook het effect van het Israëlisch-Palestijns conflict op de relaties tussen de persona…Lees verder op Wikipedia