Boek
Nederlands

Geillustreerde katten encyclopedie : alle belangrijke rassen uit de hele wereld: kleuren, karaktereigenschappen, we...

Esther Verhoef (auteur)
+1
Geillustreerde katten encyclopedie : alle belangrijke rassen uit de hele wereld: kleuren, karaktereigenschappen, we...
×
Geillustreerde katten encyclopedie : alle belangrijke rassen uit de hele wereld: kleuren, karaktereigenschappen, we... Geillustreerde katten encyclopedie : alle belangrijke rassen uit de hele wereld: kleuren, karaktereigenschappen, we...

Geillustreerde katten encyclopedie : alle belangrijke rassen uit de hele wereld: kleuren, karaktereigenschappen, we...

Informatie over herkomst, uiterlijke kenmerken, karakter en verzorging van een groot aantal kattenrassen.
Titel
Geillustreerde katten encyclopedie : alle belangrijke rassen uit de hele wereld: kleuren, karaktereigenschappen, welk ras is voor mij geschikt ?
Auteur
Esther Verhoef 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Lisse: Rebo, 2001
239 p. : ill.
ISBN
90-366-1075-3

Besprekingen

Voor mensen die de aanschaf overwegen van een raskat, kan deze encyclopedie een goed hulpmiddel zijn om tot een juiste keuze te komen. Uiterlijk is vaak een doorslaggevende factor bij de aanschaf. Wie meer informatie zoekt, vindt in dit boek beschrijvingen van bekende en minder bekende rassen. Herkomst, karakter, verzorging en uiterlijke kenmerken komen aan de orde. Zo kan de lezer komen tot een verantwoorde keuze van de kat die het beste in zijn/haar huidige gezinssituatie past. Overzichtelijk, met veel kleurenfoto's. De auteur heeft verschillende dierenboeken op haar naam staan en schrijft columns over huisdieren voor een aantal weekbladen.

Over Esther Verhoef

Esther Verhoef ('s-Hertogenbosch, 27 september 1968) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Esther Verhoef (geboortenaam Verhallen) groeide op in 's-Hertogenbosch en in het nabijgelegen Rosmalen. Haar eerste publicaties verschenen in 1989 en betroffen columns in het blad Flair. Tussen 1995 en 2005 schreef ze vijftig informatieve boeken over huisdieren, waarvan er wereldwijd zo'n acht miljoen over de toonbank gingen. Haar dierenboeken zijn vertaald in ruim tachtig landen. Verhoef deed zelf grotendeels de fotografie voor haar boeken.

Bekendheid bij het grote publiek verwierf zij toen zij thrillers begon te schrijven. In 2003 debuteerde ze met de thriller Onrust, die in 2004 werd genomineerd voor de Gouden Strop en spoedig daarna vertaald in het Duits. De opvolger Onder druk werd genomineerd voor de Gouden Strop 2005. Op 22 september 2005 won Verhoef met Onder Druk in Antwerpen de Diamanten Ko…Lees verder op Wikipedia