Boek
Nederlands

Jop en Sinterklaas

Esther Naalden (auteur)
+1
Jop en Sinterklaas
×
Jop en Sinterklaas Jop en Sinterklaas

Jop en Sinterklaas

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Giraffe Jop wil graag knuffelen met Sinterklaas. Hij schrijft hem een brief waarin hij vraagt om een knuffel. Prentenboek met gestileerde illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Knuffels
Titel
Jop en Sinterklaas / tekst en ill. Esther Naalden
Auteur
Esther Naalden
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2008
[25] p. : ill.
ISBN
9789048300235

Besprekingen

Jop verheugt zich heel erg op de komst van Sinterklaas. Hij is ook erg benieuwd of hij kan krijgen wat hij vraagt: een knuffel met de Sint. Bij aankomst van de Sint lukt het alvast niet. Sint stapt op zijn paard en rijdt weg. Jop legt een brief bij zijn schoen waarin hij om de knuffel met de Sint vraagt. Hij zingt nog enkele sinterklaasliedjes en gaat slapen. De volgende morgen ligt er een pak bij zijn schoen waarin een kleine mijter zit. Die past voor de beer van Jop. Dat gaat zo maar door totdat de beer een heuse kleine Sinterklaas is geworden. En zo kan Jop elke dag in bed knuffelen met de Sint. Een lief Sinterklaasverhaaltje in een prentenboek met een gewatteerde omslag in oblong formaat. De inhoud van het verhaal is aangepast aan de doelgroep: knuffelen met de Sint wil toch ieder kind. De illustraties zijn zeer sober, met uitgesproken kleuren, duidelijk en zwart omrand. Ze vertonen geen details. Dat zal zeker door de jongste kinderen geapprecieerd worden. De tekst is ook zeer bew…Lees verder
Jop de giraffe wil het allerliefste even knuffelen met Sinterklaas. Helaas is Jop te laat, Sint rijdt al weg op zijn paard. Jop schrijft een brief aan Sinterklaas waarin hij om een knuffel vraagt. Na 'Heb jij dat ook?', 'Welterusten allemaal' en 'Als ik groot ben'* is dit het vierde boek over giraffe Jop. Dit vierkante prentenboek met gewatteerd omslag en tekst op rijm is uitermate geschikt voor peuters en kleuters in de sinterklaastijd. Welk kind wil er nou niet even met de Sint knuffelen? Het beleven van het sinterklaasfeest zit tevens in het verhaal verwerkt, zoals het schrijven van een brief en het zingen voor de kachel. Ook zitten er diverse liedjes in verwerkt, zoals 'Zie ginds komt de stoomboot' en 'Sinterklaasje bonne, bonne, bonne'. De illustraties zijn simpel (sterk gestileerd), felgekleurd en zwart omlijnd. Ze zijn duidelijk en zullen vooral het jonge kind aanspreken. Erg leuk boek voor de periode dat Sinterklaas weer in het land is. Vanaf ca. 3 jaar.

Jop en Sinterklaas

'Jop en Sinterklaas' is een kleurrijk prentenboekje voor jonge kleuters vanaf drie jaar. Jop, de kleine giraf, kijkt verlangend uit naar de komst van de Sint, niet omwille van de cadeautjes maar om een dikke knuffel van de Sint te krijgen. En Jops liefste wens wordt vervuld, al is het niet helemaal zoals hij dat zelf had voorzien.
De duidelijke afbeeldingen in heldere kleuren en het eenvoudige verhaal maken dit sinterklaasboekje geschikt voor jonge kinderen. Ook het kleine formaat en de stevige, afwasbare kaft zijn voorzien op kleuterknuistjes. Het boekje kan tevens dienen als een kennismaking met de bekendste sinterklaasliedjes. Deze worden in een ander lettertype weergegeven, goed afgescheiden van de hoofdtekst, maar een echte meerwaarde aan het geheel bieden ze niet. Het eigenlijke verhaal wordt in korte, half rijmende zinnen weergegeven. Telkens gaat het om vier regels waarvan er meestal twee rijmen. Bij het hardop lezen valt op dat hier en daar wel wat schort aan ritme en m…Lees verder