Boek
Nederlands

Kom niet dichterbij

Erna Sassen (auteur)
+1
Kom niet dichterbij
×
Kom niet dichterbij Kom niet dichterbij

Kom niet dichterbij

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
In de nacht na de première van het Waardeloze Toneelstuk, sms’te Reva me de verheffende tekst: Heb het gedaan met een van die radio-tweeling, weet niet meer precies welke, op de dames-wc van Schiller. Om de DJ te straffen.
‘En?’ vroeg ik de volgende ochtend. ‘Voelde de DJ zich gestraft?’
‘Weet ik veel!’ snauwde ze. ‘Hij was er zelf niet bij hoor, sukkel.’

Reva heeft niet a
Titel
Kom niet dichterbij
Auteur
Erna Sassen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
139 p.
ISBN
9789025865122 (paperback)

Besprekingen

De jonge Reva volgt een opleiding aan de Amsterdamse theaterschool. Ze heeft echter weinig zelfvertrouwen, lijdt aan een eetstoornis en valt op oudere mannen die niet van haar houden maar haar gebruiken. Ook haar docent DJ brengt haar het hoofd op hol, maar geeft niets om haar. Ten slotte ontspoort ze geheel en moet worden opgenomen in een psychiatrische inrichting. Om haar hoofd leeg te maken van al haar gepieker belt ze steeds midden in de nacht naar zus Marjolijn. Met veel geduld luistert, helpt en bemoedigt Marjolijn, maar uiteindelijk zal Reva toch zelf verantwoording moeten nemen voor haar eigen leven. Het aangrijpende verhaal wordt in korte hoofdstukjes verteld door Marjolijn (ik-figuur). Aan de hand van vele nachtelijke telefoongesprekken analyseert en becommentarieert ze het gedrag van Reva. Ondanks Reva’s grote drang naar zelfvernietiging blijft Marjolijn in haar geloven. Beklemmend boek over een moeilijk, volwassen probleem. Met autobiografische elementen van de Haarlemse s…Lees verder

Over Erna Sassen

Erna Sassen (Beverwijk, 26 april 1961) is een Nederlands actrice, kinderboekenschrijfster, theatermaakster en voormalig radiopresentatrice.

Carrière

Sassen volgde een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Ze werd in Nederland een nationale bekendheid doordat ze vanaf 1988 drie seizoenen de rol van verpleegkundige Suzanne Lievegoed vertolkte in de televisieserie Medisch Centrum West. In deze tijd presenteerde ze tevens samen met Paul van der Lugt als opvolger van Paul de Leeuw het KRO radioprogramma de Zalige Liefdeslijn. Later timmerde ze vooral aan de weg in musicals en toneelvoorstellingen, onder andere in samenwerking met Frank Groothof.

In 2004 debuteerde ze als schrijfster met het kinderboek De gemeenste opa van Europa. Tussen 2004 en 2007 publiceerde ze nog eens vier kinderboeken. In 2018 werd het boek Er is geen vorm waarin ik pas bekroond met de G…Lees verder op Wikipedia