Boek
Nederlands

Het geheim van het zeehondenjong

Erna Sassen (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Het geheim van het zeehondenjong
×
Het geheim van het zeehondenjong Het geheim van het zeehondenjong
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wessel heeft een goede band met zijn dementerende en humeurige opa. Wessel wil graag iets leuks voor zijn opa organiseren en regelt daarom stiekem een reis naar EcoMare op Texel. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 8
Titel
Het geheim van het zeehondenjong
Auteur
Erna Sassen
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2005
92 p. : ill.
ISBN
9789025848842 (hardback)

Besprekingen

Nieuw deel in de serie 'Het geheim van' (www.geheimvan.nl). De opa van Wessel is aan het dementeren en nogal humeurig. Hij woont bij het gezin in en raakt steeds vaker in moeilijkheden door weg te lopen, zich indecent te gedragen of iets te stelen in een winkel. De overige gezinsleden schamen zich wel eens voor hem bij buitenstaanders, maar Wessel kan het goed met zijn opa vinden. Hij is aandoenlijk en bewonderenswaardig in zijn voorbeeldige zorg voor zijn opa en de wijze waarop hij met de dementerende man omgaat en over hem denkt. Opa herinnert zich van heel vroeger een spel met Wessel waarin die een zeehondenjong speelde. Dat verklaart opa’s momentele obsessie voor zeehonden. Daarom organiseert kleinzoon stiekem een verre reis naar Texel voor een bezoek aan het centrum voor de wadden, EcoMare. Daar zijn zeehondjes, maar welk een problemen veroorzaakt opa daar! De tientallen kleine, zwarte illustraties in pen- en inkttechniek maken indruk door de kracht van de gelaatsexpressies. In d…Lees verder

Over Erna Sassen

Erna Sassen (Beverwijk, 26 april 1961) is een Nederlands actrice, kinderboekenschrijfster, theatermaakster en voormalig radiopresentatrice.

Carrière

Sassen volgde een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Ze werd in Nederland een nationale bekendheid doordat ze vanaf 1988 drie seizoenen de rol van verpleegkundige Suzanne Lievegoed vertolkte in de televisieserie Medisch Centrum West. In deze tijd presenteerde ze tevens samen met Paul van der Lugt als opvolger van Paul de Leeuw het KRO radioprogramma de Zalige Liefdeslijn. Later timmerde ze vooral aan de weg in musicals en toneelvoorstellingen, onder andere in samenwerking met Frank Groothof.

In 2004 debuteerde ze als schrijfster met het kinderboek De gemeenste opa van Europa. Tussen 2004 en 2007 publiceerde ze nog eens vier kinderboeken. In 2018 werd het boek Er is geen vorm waarin ik pas bekroond met de G…Lees verder op Wikipedia

Suggesties