Boek
Nederlands

Uit woede en onbegrip : pamflet over de schande van armoede

Erik Vlaminck (auteur), Jos Geysels (auteur)
+1
Uit woede en onbegrip : pamflet over de schande van armoede
×
Uit woede en onbegrip : pamflet over de schande van armoede Uit woede en onbegrip : pamflet over de schande van armoede

Uit woede en onbegrip : pamflet over de schande van armoede

Woede: omdat het mogelijk is dat in een welvarend land kinderen met honger in schoolbanken rekensommen maken en K3-liedjes zingen. Omdat het mogelijk is dat in een welvarend land ouderen van de barre kou en uit schrik voor eenzaam waken hun bed niet durven te verlaten. Omdat het mogelijk is dat in een welvarend land een moeder haar pijn niet met een dokter durft te delen omdat de medicatiekost de
Onderwerp
Armoede ; België
Extra onderwerp
armoede
Titel
Uit woede en onbegrip : pamflet over de schande van armoede
Auteur
Erik Vlaminck Jos Geysels
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2019
46 p.
ISBN
9789460018244 (paperback)

Over Erik Vlaminck

Erik Vlaminck (Kapellen, 2 juli 1954) is roman- en theaterauteur. Hij leidde de Antwerpse SchrijversAcademie en de Vlaamse Auteursvereniging. Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren en sinds 2018 voorzitter van PEN Vlaanderen.

Als romanschrijver kreeg Vlaminck bekendheid met een zesdelige romancyclus over het ongewone leven van gewone mensen in het Vlaanderen van de 20e eeuw. (Later gebundeld in drie delen: Langs moederszijde, Langs vaderszijde, Langs schrijverszijde.) Doorbraak bij een ruim lezerspubliek kwam er in 2008 met Suikerspin en in 2011 met Brandlucht. Zijn meest recente roman Een berg mens onder witte lakens verscheen in maart 2019.

Als theaterauteur werkte Vlaminck voor diverse belangrijke gezelschappen. Hij schrijft ook de column Brieven van Dikke Freddy waarin een dakloze zijn problemen aankaart bij de groten der aarde.

Gepubl…Lees verder op Wikipedia