Boek
Nederlands

De kleine kerstkoning

Ook verschenen als Het kleine kleine koninkje, als onderdeel van: Een koffertje vol Kerst

Erik Van Os (auteur), Elle Van Lieshout (auteur), Marjolein Krijger (illustrator)
+1
De kleine kerstkoning
×
De kleine kerstkoning De kleine kerstkoning

De kleine kerstkoning

Ook verschenen als Het kleine kleine koninkje, als onderdeel van: Een koffertje vol Kerst

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het kindje Jezus woont als een kleine koning op een stralende ster. De engel Gabrie͏̈l wijst hem Maria als moeder aan. Hardkartonnen prentenboek met een vrije bewerking van het kerstverhaal en paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Kerstmis (Bijbel)
Titel
De kleine kerstkoning
Ook verschenen als
Het kleine kleine koninkje, als onderdeel van: Een koffertje vol Kerst
Auteur
Erik Van Os Elle Van Lieshout
Illustrator
Marjolein Krijger
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2010
[20] p. : ill.
Aantekening
Ondertitel op omslag: Het kerstverhaal voor peuters en kleuters
ISBN
9789025747916 (hardback)

Besprekingen

Het traditionele kerstverhaal aan jonge kinderen verteld met als variant dat het kindje Jezus als kleine koning op een stralende ster woont waar hij met de engelen speelt. Zijn grootste vriend, de engel Gabriël, wijst hem Maria als zijn moeder aan. Van bovenaf zien ze Jozef en Maria naar Bethlehem reizen en uiteindelijk in de stal terechtkomen. In de kerstnacht glijdt de kleine koning langs de stralen van de sterren zo het kribbetje in. Hopelijk krijgt de voorlezer niet de vraag van vaak heel oplettende kleintjes hoe het dan kan dat Maria op de afbeeldingen toch een dikke buik heeft. De platen over steeds twee pagina’s van het stevige, kartonnen boek met twee afgeronde hoeken zijn kleurig en duidelijk met zwartomlijnde figuren. Het verhaal is eerder opgenomen als boekje met de titel 'Het kleine, kleine koninkje' in 'Een koffertje vol kerst'* (2006), maar was niet los verkrijgbaar. De voorkant van het omslag oogt aantrekkelijk met een moment uit het kerstverhaal, op de achterkant staat…Lees verder

De kleine kerstkoning

Er wordt in dit grote prentenboek een loopje genomen met het echte kerstverhaal. Jezus wordt voorgesteld als 'een klein koninkje' dat hoog in de wolken woont. Hij had geen mama en geen papa. Ik dacht toch dat hij de zoon van God was. Het kleine koninkje gaat met zijn beschermengel Gabriël op zoek naar ouders. Als hij een vrouw op een ezeltje ziet, weet hij zeker dat zij écht een mama voor hem is. Het is volgens Gabriël echter nog te vroeg om nu al naar de aarde te gaan. Ze volgen de tocht van Maria en Jozef elke dag op de voet van boven in de wolken. In Bethlehem is heel veel volk en geen plaats in de herberg. De buik van Maria is intussen heel bol geworden. Als ze een stal gevonden hebben, besluiten Gabriël en het kleine koninkje dat het tijd is om te gaan. Langs de stralen van een ster glijdt hij naar beneden naar de kribbe. Maria en Jozef zijn heel blij. Dan komen de herders en de drie koningen op bezoek. Ze vinden het allemaal een bijzonder kindje.
Het is eigenaardig dat Mar…Lees verder

Suggesties