Boek
Nederlands

51 manieren om de liefde uit te stellen

Erik Lindner (auteur)

51 manieren om de liefde uit te stellen

Genre:
Na een kortstondige affaire met Spaanse grimeuse gaat een Nederlandse journalist via de films waaraan zij heeft meegewerkt op zoek naar de kern van haar wezen.
Onderwerp
Passionele liefde, Film
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
51 manieren om de liefde uit te stellen
Auteur
Erik Lindner
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Van Oorschot, 2021
318 p.
ISBN
9789028211094 (paperback)

Besprekingen

In een bar in San Sebastián zwaaien de hoofdpersoon, een Nederlandse journalist, en een Spaanse grimeuse voor speelfilms elkaar toe. Het is het startpunt voor een kortstondige maar heftige liefdesrelatie die een week zal duren. Terug in Nederland neemt de journalist Franse les, Frans is de taal waarin ze beiden kunnen communiceren. En hij gaat op zoek naar de films waaraan zij heeft meegewerkt. Het is een poging via de inhoud daarvan de kern van haar wezen te vinden. In de jaren die volgen houden ze moeizaam contact via enkele telefoongesprekken en e-mails. Sommige pogingen stranden. Heel af en toe is er een korte ontmoeting. Bepalend is vooral de zoektocht van de hoofdpersoon die vorm krijgt in de gefragmenteerde beschrijvingen van met name Spaanse films. De auteur (1968) is dichter, essayist en vertaler. Dit is zijn tweede roman.

Over Erik Lindner

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Kritzolina

Erik Lindner (Den Haag, 1968) is een Nederlands dichter. Hij wordt gepubliceerd door Van Oorschot en is vertaald in het Duits, Engels, Frans en Italiaans. Hij begon op zijn zestiende met het voordragen van poëzie. In de jaren tachtig verschenen enkele bundels bij kleine uitgeverijen. In 1996 debuteerde hij bij uitgeverij Perdu met Tramontane. In 2013 verscheen bij de Bezige Bij zijn eerste roman, Naar Whitebridge, in 2021 gevolgd door 51 manieren om de liefde uit te stellen bij Van Oorschot.

Lindner is tevens oprichter van het tijdschrift Terras. Daarnaast schrijft hij recensies voor onder meer Ons Erfdeel. Hij is adviseur en coördinator van het literaire programma van de Jan van Eyck Academie en docent poëzie van de Schrijversvakschool Amsterdam.

Nach Akedia, de Duitse vertaling van zijn werk door Rosemarie Still werd in 2014 uitgeroepen tot 'Empfehlung' van de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung en het Lyrik K…Lees verder op Wikipedia